Top
  >  Relatie   >  Mannen vs. vrouwen: cliché verschillen


Waarom kunnen mannen nooit onopgemerkt naar andere vrouwen kijken? Hoe komt het dat vrouwen niet kunnen inparkeren? En wat is de reden van het feit dat bijna alle mannen slecht luisteren? Zijn dit cliché mythes tussen mannen en vrouwen of is het echt te verklaren?

Wij dames verschillen erg van mannen. Er zijn een hoop clichés die niet altijd kloppen, maar mannen en vrouwen vertonen genoeg verschillen die wel te verklaren zijn. Deze verschillen zijn niet zomaar ontstaan, het heeft een reden. Ze zeggen dus niet voor niets dat vrouwen van Venus komen en mannen van Mars!

Waarom liegen vrouwen beter?

Wij dames komen veel makkelijker weg met een leugen dan mannen. Onze beide hersenhelften werken goed samen en daardoor zijn wij beter in staat verbanden te leggen. Hierdoor hebben wij snel door dat een man liegt. We zien dit aan de manier waarop hij verbaal communiceert in combinatie met zijn lichaamstaal. Mannen letten daarentegen een stuk minder op lichaamstaal. Daarom kunnen wij vrouwen keihard liegen tegen onze man of baas, zonder dat hij dat direct doorheeft.

Waarom zijn alle secretaresses vrouwen?

Dit komt puur doordat wij dames stukken beter zijn in multitasking. Een man moet keuzes maken. Ga ik computeren? Telefoneren? Of mijn koffie opdrinken? Wij vrouwen doen dit gewoon allemaal tegelijkertijd. Gezien secretaresses echte duizendpoten moeten zijn, is deze baan veel geschikter voor vrouwen.

Waarom zien alle vrouwen het als hun man kijkt naar andere dames?

Mannen denken dat ze heel gluiperig naar ander vrouwelijk schoon kunnen krijgen, maar wij dames hebben dit echt altijd door. Mannen hebben namelijk een minder breed zicht, waardoor zij hun nek helemaal moeten omdraaien om te kunnen kijken. Wij vrouwen hebben een heel breed zicht, waardoor wij hun natuurlijk direct betrappen. Wij kunnen door ons brede zicht echter wel stiekem naar andere mannen gluren zonder dat hij het doorheeft!

Waarom kunnen vrouwen niet inparkeren?

We moeten het maar eerlijk toegeven, mannen kunnen inderdaad beter inparkeren dan vrouwen. De reden hiervan is weer zijn smalle blikveld. Wij vrouwen hebben een heel breed blikveld waardoor we de afstand minder goed kunnen inschatten. Dat brede blikveld heeft toch ook zijn nadelen!

Waarom willen mannen het licht aan tijdens seks?

Mannen zijn heel visueel ingesteld en willen alles kunnen zien tijdens een vrijpartij. Vrouwen worden hier wat minder opgewonden van. 76 procent van de mannen wil het licht aan hebben tegenover 36 procent van de vrouwen.

Waarom willen mannen de weg niet vragen?

Je kent het wel. Je bent verdwaald, de navigatie werkt niet goed en er klopt niets van de routeplanning. Wij vrouwen vragen dan gewoon de weg aan een wildvreemde, maar mannen rijden liever nog 10 keer de verkeerde straat in. Zij zien hulp vragen namelijk als een nederlaag. De man ziet het leven als een grote competitie waarin hij alles moet winnen en zichzelf moet bewijzen. Daarom zal hij zelf de weg vinden, ook al doet hij dan 3 uur langer over de rit.