Top
  >  Eten & Drinken   >  Recept voorgerecht met paaseieren


Het is alweer bijna Pasen en dat is een goede reden om je uit te sloven in de keuken. Hieronder staat een heerlijk recept voor paaseieren als voorgerecht voor je diner.

Als je een maaltijd aan het bedenken bent voor Pasen is het leuk om in het thema te blijven. Bij Pasen denk je vooral aan eieren. Daarom vind je hier een recept voor paaseieren. Dit is een warm voorgerecht met ei en roomsaus voor 4 personen. Ook kan dit gerecht lekker zijn bij een brunch die je thuis kunt houden.

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 25 gram boter
  • 1 deciliter slagroom
  • 50 gram gekookte ham
  • Halve theelepel worcestersauce
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Vet 4 kleine ovenschaaltjes in met boter en doe de rest van de boter in een pan en zet dit op een laag vuurtje. Was de prei en snij deze in ringen. Als de boter gesmolten is kun je de prei er bij doen en deze 5 minuten bakken. Breng de prei op smaak met peper en zout. Snij de ham in blokjes en doe het bij de prei. Er mag ook al een klein deel van de peterselie bij de prei. Roer het mengsel goed door en verdeel het in de ovenschaaltjes. Breek nu in elk schaaltje een ei, bovenop het preimengsel.

Doe vervolgens een klein laagje water in een grote pan en breng dit aan de kook. Dek de ovenschaaltjes af met aluminiumfolie en zet ze in de pan met water. Zorg ervoor dat het water niet bij de rand van de ovenschaaltjes komt. Doe de deksel op de pan en laat dit 10 minuten stollen. Intussen kun je de slagroom en de worcestersauce mengen en 3 minuten laten koken. Dit wordt de room voor boven op het voorgerecht. Je kunt het nog even op smaak maken met peper en zout.

Als de ovenschaaltjes klaar zijn kun je ze uit de pan halen en het aluminiumfolie eraf halen. Schenk de room over het mengsel in de schaaltjes en bestrooi het met de rest van de peterselie. Serveer dit direct.