Top
  >  Familie   >  5 tips voor uitstapjes op Moederdag


Het uitgelezen moment voor een dagje weg met je moeder is natuurlijk Moederdag. Deze 5 tips voor uitstapjes op Moederdag helpen je om een leuk idee op te doen.

Je kunt je moeder een mooi cadeau geven op Moederdag, maar je kunt ook gezellig samen een uitstapje maken. Neem je moeder mee op pad en ga er samen een dagje tussen uit. Je kunt denken aan winkelen, samen eten en nog veel meer. Hieronder staan een aantal tips voor uitstapjes op Moederdag.

Trip

Als je weet dat je moeder de wens heeft om ergens heen te gaan, dan is Moederdag de perfecte kans om je moeder mee te nemen op een trip. Je kunt bijvoorbeeld samen naar Maastricht of Antwerpen gaan, om daar de hele dag rond te lopen, te winkelen en dingen te bekijken, om uiteindelijk ’s avonds te overnachten in een hotel.

Restaurant

Reserveer bij haar favoriete restaurant een tafeltje op Moederdag. Gezellig samen met je moeder eten wat zij erg lekker vindt, is een leuk cadeau. Heeft je moeder het al zo vaak over dat ene nieuwe restaurant, zorg dan dat je er op tijd bij bent zodat er nog plaats is als jullie op Moederdag samen een hapje gaan eten.

Kookworkshop

Op verschillende plaatsen in Nederland kun je allerlei kookworkshops volgen. Het is natuurlijk erg leuk om samen met je moeder een maaltijd of gebakjes te maken en na afloop samen op te eten. Zo kun je in Leiden en Amsterdam een biologische kookworkshop volgen. Heeft je moeder liever zoetigheid, dan kun je ook een bonbonworkshop cadeau doen.

Picknick

Je kunt zelf een picknickmand samen stellen en je moeder er mee op uit nemen om samen in de natuur te gaan picknicken. Dit is ook erg gezellig om met moeders en de kleinkinderen te doen, picknicken is dan ook voor iedereen een leuke bezigheid! Heb je geen tijd om iets te regelen, dan kun je in een natuurgebied in Noord-Holland of Friesland voor een kant en klare picknick gaan.

High Tea

Bij een High Tea kun je denken aan een middag weg met je moeder om samen thee te drinken en lekkere hapjes te eten. Dit kun je op verschillende plaatsen in Nederland doen. Om je vast een idee te geven, kun je denken aan Scheveningen. Daar kun je aan de pier genieten van een 2 uur durende high tea. Jullie krijgen dan muffins, sandwiches en nog veel meer hapjes en thee. Ingrediënten genoeg voor een heerlijk uitstapje op Moederdag!