Top
  >  Familie   >  10-jarig meisje wordt gepest na het doneren van haar haren

gepest na het doneren van haar haren
De 10-jarige Jetta Fosburg wilde een goede daad verrichten. Daarom besloot het meisje om haar haren te doneren aan een goed doel voor kankerpatiënten. Haar hartverwarmende actie had alleen een naar gevolg. Want door haar korte koppie wordt ze nu gepest op school.

Omdat Jetta, uit de Amerikaanse staat Ohio, verschillende familieleden heeft die kanker hebben kwam ze op het idee om haar lange haren te doneren aan Wigs for Kids. Deze organisatie geeft onder meer pruiken aan kinderen die zelf geen haar meer hebben. Na een donatie van maar liefst 35 centimeter ging het meisje weer naar school. Het duurde niet lang voordat haar klasgenoten Jetta begonnen te pesten met haar korte coupe. De pestkoppen zeiden tegen het meisje dat ze een jongen wilde zijn en dat ze nu lelijk is.

gepest na het doneren van haar haren 2

Niet meer naar school vanwege pesten

Jetta probeerde het getreiter eerst te negeren. Toen het te erg werd, stapte haar moeder Heidi naar school. De directeur zag de ernst van de situatie niet in en vond dat het kind de pesterijen maar moest uitzitten. Uiteindelijk heeft de moeder haar dochter van school gehaald.

gepest na het doneren van haar haren 3
Om Jetta te steunen richtte de vrouw ook een anti-pest Facebookpagina op. Hier plaatst ze updates over het leven van haar dochter. Inmiddels heeft de pagina al duizenden likes en plaatsen allerlei vrouwen foto’s van hun eigen korte haarstijl om het meisje te steunen.

Foto’s via Facebook