Top
  >  Mode & Beauty   >  10 modetrends voor winter 2011-2012


Heb je nog inspiratie nodig voor je nieuwe wintergarderobe? Na het zien van deze modetrends voor winter 2011-2012 weet jij precies wat je wilt hebben.

Verschillende retrotrends, heftige kleuren juist een ingetogen minimalistische look. In de modetrends voor winter 2011-2012 komt het allemaal terug. Hieronder vind je de 10 modetrends van deze winter. Inspiratie genoeg voor je nieuwe wintergarderobe!

Glans


Om wat licht in het donker van deze winter te brengen, is er deze glimmende trend. De glans zien we subtiel terug in een jasje of een rok, maar het combineren van meerdere glanzende dingen mag ook. Ga bijvoorbeeld voor een mooie jurk met pailletten. Vind je al die glans iets te veel van het goede? Kies dan voor opvallende glimmende accessoires.

Vrouwelijkheid


In tijden van crisis schijnen we ons vrouwelijker te kleden. Het is in ieder geval een modetrend voor winter 2011-2012, want vrouwelijke kleding zagen we overal terug. Zachte kleurtjes, bontkragen, kanten jurkjes en damesachtige tassen zijn ideaal om een vrouwelijke look te creëren.

Minimalisme


Een trend die al wat langer meegaat is de minimalisme trend. Het maakt bij deze outfit niet zoveel uit welke kleur je kiest, als je kleding maar goed gesneden is. Accessoires zijn bij deze look niet nodig, een mooie tas is genoeg om de minimalistische look af te maken.

Jaren 70


De gekleurde bontjas mag weer uit de kast voor deze trend. Lekker warm voor de winter, maar ook helemaal jaren 70. Ook lange jurken en wijde broeken horen hierbij. Je maakt deze outfits af met een vilten hoed of een grote zonnebril.

Androgyn


Veel modellen gingen met een mannelijke, androgyne look de catwalk op. Deze opvallende trend is niet voor iedereen weggelegd. Maar het is helemaal niet moeilijk om vrouw te blijven als je je androgyne kledingstukken goed combineert. Een paar hakken doet wonderen onder zo’n mannelijk pak.

Nomaden


De nomaden trend laat veel kleur terugkomen voor de winter 2011-2012. De etnische prints die bij deze trend horen zagen we al eerder terug in leggings. Nu kunnen we ook weer truien, jurkjes en poncho’s dragen met kleurtjes en prints. Pas wel op dat je niet te ver gaat met deze trend, want voor je het weet zie je er uit als een echte nomade en ben je helemaal niet zo stylish meer.

Jaren 40


De jaren 40 modetrend voor de winter is een stuk minder kleurrijk dan de andere trends. Vooral zwart en grijs zien we veel terug. Bij deze trend zijn de rokken net over de knie en de handschoenen net over de ellebogen. Deze look wordt afgemaakt met een grote tas.

Edelstenen


Edelstenen zijn niet alleen mooi in sieraden, ze zijn ook echt een inspiratiebron geweest voor de modetrends voor winter 2011-2012. Met een outfit in 1 felle kleur val je zeker op deze winter. Ook mag je de kleuren met elkaar combineren, want colourblocking is ook deze winter nog een trend.

Dominatrix


Deze gewaagde looks hoeven voortaan niet meer binnen de slaapkamer te blijven. Leer, tule en latex zijn de stoffen die we hierin terugzien. Het ligt nogal voor de hand, maar deze Dominatrix trend kan al snel verkeerd worden opgevat. Goed combineren dus, trek bijvoorbeeld een leren rok aan met een nette blouse.

Jaren 60


Retro printjes, A-lijn jurkjes en felle kleuren komen uiteraard uit de jaren 60. Deze trend zal het straatbeeld behoorlijk opvrolijken deze winter! De rokken eindigen voor deze trend natuurlijk boven de knie, net als de jassen. De trend kun je ook herkennen aan de kraagjes, want deze zijn ook typisch jaren 60.

Ik ben vooral fan van trends Minimalisme en Jaren 70. Welke trends ga jij volgen deze winter?