Top
  >  Algemeen   >  11-jarige vliegt zonder paspoort naar Italië


Een Britse jongen heeft deze week een bijzonder uitstapje gemaakt. De 11-jarige vloog namelijk zonder paspoort, instapkaart en ouders naar Italië.

Liam Corcoran is er dinsdag in geslaagd om op het vliegveld van Manchester zonder paspoort en instapkaart aan boord van een vliegtuig naar Rome te komen zonder dat het personeel iets doorhad. Nadat de 11-jarige tijdens het winkelen ruzie kreeg met zijn moeder, reisde hij naar de luchthaven. Eenmaal daar passeerde hij de controleposten door mee te lopen met een onbekend gezin. Hierna stapte hij in een toestel van prijsvechter Jet2 en vloog naar Italië.

Retourtje Italië

Tijdens de vlucht kregen andere passagiers door dat het Liam Corcoran alleen vloog en schakelden het personeel in. Deze concluderende dat het jongetje zonder ouders, paspoort en papieren in het vliegtuig zat. Eenmaal in Fiumicino bleef Liam aan boord en keerde met hetzelfde vliegtuig terug naar Manchester, waar hij door zijn moeder werd opgehaald.

Een woordvoerder van Manchester Airport heeft aan de BBC vertelt dat een aantal werknemers van Jet2 geschorst is. Hij zei dat het duidelijk was dat de documentatie niet goed is gecontroleerd bij de beveiliging en de gate. Ook liet hij weten dat het jongetje wel gefouilleerd is en dat de veiligheid van de andere passagiers nooit in gevaar is geweest.