Top
  >  Familie   >  22-jarige achterneef trouwt demente bejaarde voor erfenis

trouwringen
Een 22-jarige jongeman is met zijn demente oudtante getrouwd voor haar erfenis. Karsten M. wist door het huwelijk ongeveer een half miljoen euro van de 79-jarige vrouw af te nemen.

Zo’n 7 jaar gelden kreeg de 22-jarige Karsten M. een relatie met zijn oudtante, mevrouw Klevant uit Zeist. De jongeman en de 79-jarige demente vrouw besloten om te trouwen. Het huwelijk wordt na 3 jaar nietig verklaard, omdat is vastgesteld dat Karsten M. niet juist heeft gehandeld. Helaas is het dan al te laat. Want hij heeft al zo’n half miljoen euro van de rekening van zijn oudtante overgezet naar zijn eigen bankrekening.

Karsten M. beweert dat mevrouw Klevant haar vermogen aan hem wilde nalaten en dat ze samen zochten naar een fiscaal zo lucratief mogelijke manier om dat te doen. Tijdens de rechtszaak kwam naar voren dat zijn oudtante al last van dementie had toen het stel trouwde. De curator van de vrouw is dan ook met een procedure begonnen om haar fortuin terug te vorderen.

Zaak vanavond op tv

Het EO programma De Vijfde dag besteedt vanavond om 20.25 uur op Nederland 2 aandacht aan de zaak. Zo wordt er ingegaan op hoe een ambtenaar van de burgerlijke stand een huwelijk tussen een 22-jarigen en zijn 79-jarige dementerende oudtante kan voltrekken. Ook wordt er gekeken hoe het mogelijk is dat Karsten M. in 1 dag tot enige erfgenaam van mevrouw Klevant werd benoemd.