Top
  >  Algemeen   >  25 jaar cel geëist tegen Sander V.


Het Openbaar Ministerie heeft 25 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen Sander V. De 28-jarige ex-agent staat terecht voor de moord op de 12-jarige Milly Boele uit Dordrecht.

Op 10 maart 2010 verdween het meisje spoorloos. Nadat de politie, vrienden, familie en buren 6 dagen lang gezocht hadden naar Milly Boele, meldde de dader zich bij de politie. Het betrof Sander V., de buurman die 2 deuren verderop woonde. De man heeft Boele gegijzeld, aangerand, gewurgd en daarna begraven in zijn achtertuin.

Ook zijn er sporen van verkrachting gevonden, maar daar is de dader eerder voor vrijgesproken. De man is in 2010 namelijk al veroordeeld tot 18 jaar cel en tbs. Het Openbaar Ministerie is het echter niet eens met de uitspraak en is van mening dat er genoeg bewijs is voor verkrachting. Het OM is daarom in hoger beroep gegaan. Nu wordt er 25 jaar cel geëist tegen de buurman van Milly Boele.

Straf

Het OM vindt dat de Sander V. een hoge straf moet krijgen. “Er is sprake van een gruwelijk drama. Verdachte heeft, om zijn pedoseksuele lustgevoelens te bevredigen, een meisje van 12 jaar vanuit haar ouderlijk huis meegelokt, verkracht, vermoord en vervolgens haar lichaam begraven in zijn eigen achtertuin. Dit meisje zal nooit ouder worden dan 12 jaar,” zei advocaat-generaal tijdens de zitting.