Top
  >  Algemeen   >  3 jaar cel geëist tegen zwemleraar


Het Openbaar Ministerie heeft vandaag 3 jaar cel geëist tegen zwemleraar André V. De man uit Uithoorn wordt schuldig bevonden aan het misbruiken van meerdere jonge meisjes.

Er werd 3 jaar cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, geëist tegen de 53-jarige zwemleraar André V. omdat hij in 2010 en 2011 3 jonge meisjes zou hebben misbruikt tijdens zijn werk als zwemleraar in Aalsmeer. Daarnaast zou hij zich eind jaren ’80 en begin jaren ’90 aan een ander kind hebben vergrepen. Naast het misbruik wordt hij ook nog verdacht van verboden wapenzit. De zwemleraar zou namelijk onder meer een geweer in zijn bezit hebben gehad.

Mishandeld en bedreigd

Ondanks dat het er eerder op leek dat de verdachte zou komen woonde hij vandaag de zitting niet bij. Volgens zijn advocaat zit de man er helemaal doorheen en zou hij niet in staat zijn om het proces bij te wonen. De zwemleraar wordt in de gevangenis in Almere afgezonderd van zijn medegevangen en zou 23 uur per dag in zijn cel zitten. Dit omdat hij door zijn medegevangen mishandeld en bedreigd werd.