Top
  >  Algemeen   >  4-jarig zwaar verwaarloosd jongetje bevrijd uit horrorhuis

verwaarloosd jongetje bevrijd uit horrorhuis
Een Australische moeder plaatste op Facebook allerlei foto’s van lekker eten, terwijl ze in een slaapkamer haar 4-jarige zoontje had opgesloten. Het zwaar verwaarloosd en uitgehongerde jongetje werd na 12 dagen bevrijd uit het horrorhuis.

Het kind, uit Gilles Plains in Australië, werd vorig jaar gevonden nadat de politie een melding kreeg van huiselijk geweld. De agenten moesten door kniehoog afval lopen voordat ze het jongetje vonden in zijn kamer. Hij werd omringd door rottend vlees, vuile luiers en zijn eigen uitwerpselen. Het knulletje was totaal uitgedroogd en uitgehongerd. Hij zat al 12 dagen opgesloten en zou binnen 48 uur in een kritieke toestand zijn geraakt.

Het slachtoffertje werd direct naar het ziekenhuis overgebracht waar hij maanden lang moest herstellen. Omdat zijn tanden aan het rotten waren, moesten deze operatief verwijderd worden. Daarnaast lopen ook zijn sociale en motorische ontwikkeling en zijn taalvaardigheid ver achter op die van leeftijdsgenootjes, meldt News.com.au.

verwaarloosd jongetje bevrijd uit horrorhuis 2

Schuldig aan kindermishandeling

Volgens de openbaar aanklager is dit één van de meest ernstige zaken van verwaarlozing van een kind die de rechtbank ooit zal zien. De rechter werd dan ook gewaarschuwd voor de schokkende foto’s van de situatie waarin het kind gevonden werd. Ook benadrukte zij dat de 24-jarige moeder en 28-jarige vader allerlei uitkeringen onterecht ontvingen, waardoor er wel degelijk geld was voor het kopen van voedsel.

De ouders van het slachtoffertje hebben bekend schuldig te zijn aan het verwaarlozen van hun kind. Het stel zou vaak veel alcohol hebben gedronken en de moeder zou zowel geestelijk als lichamelijk niet in staat zijn om voor haar zoon te zorgen. In december krijgt het koppel te horen welke straf ze krijgen en tot die tijd blijven ze in de gevangenis. Hun kind is inmiddels opgevangen door een pleeggezin.