Top
  >  Algemeen   >  4-jarige kleuter van school geschorst na beschuldiging ontucht


De directie van de Rotterdamse Albert Plesmanschool heeft een 4-jarige geschorst. De kleuter wordt namelijk beschuldigd van ontucht met 2 schoolgenootjes.

De 4-jarige kleuter is niet alleen geschorst na beschuldiging van ontucht, maar is ook overgeplaatst naar een andere basisschool. De maatregelen zijn getroffen na 2 verschillende incidenten. Zo zou het jongetje begin dit jaar een 5-jarig meisje ernstig hebben toegetakeld en afgelopen week een ander meisje uit groep 1 hebben betast.

Geen bewijs

De moeder van het slachtoffertje die vorig jaar was aangevallen zegt in het Algemeen Dagblad dat het voorval veel verder ging dan doktertje spelen. Haar dochtertje is momenteel nog steeds aan het herstellen van de verwondingen en heeft flinke nachtmerries. Hoewel de aantijgingen en maatregelen tegen de kleuter zwaar zijn, heeft de schooldirectie geen bewijs dat hij inderdaad schuldig is. Volgens de krant heeft een grote groep ouders de overplaatsing afgedwongen door hun kinderen thuis te houden tot de school met een oplossing kwam.

Woordvoerder Werner Willemsen van de Albert Plesmanschool maakt duidelijk dat de maatregelen pas na een lang overleg met de ouders van het jongetje zijn getroffen. In het gesprek kwamen beide partijen tot de conclusie dat de aanhoudende onrust op de school niet goed is voor de ontwikkeling van het kind. Toch geloven de vader en moeder heilig in de onschuld van hun zoontje, aldus de woordvoerder.

Foto via Google Maps