Top
  >  Lifestyle   >  4 tips om de lente in huis te halen


Nu de zon zich steeds vaker laat zien, wordt het tijd om je huis in een lentesfeer te brengen. De 4 tips hieronder helpen je om de lente in huis te halen!

Heerlijk dat zonnetje, maar wat als je huis nog steeds een grote troep is omdat de schoonmaakster in jezelf nog in winterslaap verkeerd? Zorg dan dat je je huis omtovert tot een frisse en vrolijke woonplek. Open de ramen en ga aan de slag, want met deze 4 tips om de lente in huis te halen heb je binnen mum van tijd een lentegevoel.

Schoonmaak

Het nadeel van veel licht is dat je vlekken op het raam eerder ziet. Zorg dus dat de ramen netjes gelapt zijn in de lente. Want met schone ramen, kun je extra genieten van al dat licht dat naar binnen komt. Behalve ramen lappen, kan de rest van het huis ook wel een opfrisbeurt gebruiken. Afstoffen, opruimen en dweilen horen allemaal bij een goede lenteschoonmaak.

Licht

Nu het langer licht blijft buiten, kun je langer de gordijnen open houden en van al dat licht dat naar binnen schijnt genieten. Wil je optimaal licht in huis ontvangen, zorg dan dat je spiegels in de woonkamer strategisch neer zet, want zo komt er meer licht naar binnen dat je normaal gesproken niet zou zien. Breng nog meer licht in huis door de woonkamer te decoreren met frisse kleuren.

Bloemen

Met veel bloemen zorg je ervoor dat je huis opfleurt. Als je bloemen in mooie vazen neer zet geef je de woonkamer een frisse look. Maar behalve bloemen kun je ook 2 glazen potten neer zetten, één met citroenen en de ander vol met limoenen. De gele en groene brengen je huis echt in een lentesfeer.

Badkamer

Niet alleen de woonkamer, maar ook de badkamer kan wel een opfrisbeurt gebruiken. Nadat je de badkamer een lenteschoonmaak hebt gegeven, kun je ook hier de lente naar binnen halen. Dit doe je door geurstokjes neer te zetten, groene, gele of blauwe handdoeken neer te leggen en een badmat in een vrolijke kleur!