Top
  >  Lifestyle   >  5 handige schoonmaaktips


Dat we ons huis stofzuigen, de vaat afwassen en de wc schoonmaken met schoonmaakmiddel weten we allemaal wel. Maar sommige dingen moet je maar net weten. Daarom staan hieronder een paar handige schoonmaaktips.

Schoonmaken, schrobben, boenen, hoe je het ook noemt, het wordt nooit echt leuk. Toch zijn er manieren om een beter en makkelijker resultaat te krijgen. Met de volgende 5 handige schoonmaaktips heb je jouw huis binnen een handomdraai brandend schoon.

Spiegel

Wil je je spiegel weer zien glimmen, gebruik dan een doormidden gesneden aardappel. Wrijf het oppervlak eerst in met een halve aardappel en maak de spiegel daarna schoon met wat water. Hierna wrijf je de spiegel niet droog met een doek, maar met een oude krant. Dit zorgt voor een blinkend spiegelbeeld!

Haren op het tapijt

Het kan soms lastig zijn met de stofzuiger haren van de vloerbedekking te krijgen. Wil je dit doen zonder uren te stofzuigen, dan kun je de haren met een ruitenwisser van het kleed af wissen. Het is heel simpel en zeker het proberen waard.

Koffie vlekken

Heb je per ongeluk koffie op je nieuwe tapijt laten vallen, wees dan niet getreurd. Eerst maak je de vlek droog met wat keukenpapier en daarna gooi je er wat koolzuurhoudend water overheen. Als het niet meer bruist leg je een droge doek op de vlek en dep je de vlek hiermee droog. Zo zul je de koffievlek als sneeuw voor de zon zien verdwijnen.

Magnetron

De magnetron aan de buitenkant schoonmaken is niet zo’n probleem, maar de binnenkant is een minder leuk klusje. Doe wat water met verse citroensap in een schaaltje en laat dit koken in de magnetron. Het aangekoekte vuil is daarna heel makkelijk weg te halen. Mocht je geen citroen in de buurt hebben, dan kun je dit ook doen met een schaaltje water met daarin een schoonmaaktablet voor de vaatwasser.

Schoenstrepen

Als je laminaat hebt, herken je vast wel die vervelende zwarte strepen afkomstig van je schoenzolen. Je hoeft er niet veel voor te doen om ze weg te krijgen, je kunt ze namelijk letterlijk weg gummen.