Top
  >  Familie   >  5-jarig meisje gaat verder door het leven als jongen

5 jarig meisje wordt jongen
Zodra Ryland Whittington kon praten, riep het meisje dat ze een jongen was. Daarom besloten de ouders van het kind om van hun 5-jarige dochter een zoon te maken.

Toen Hillary en Jeff Whittington, uit San Diego in de Verenigde Staten, in 2007 dochter Ryland kregen dachten de kersverse ouders dat hun baby kerngezond was. Helaas bleek hun dochtertje doof te zijn, maar door middel van oorimplantaten kon het gehoorprobleem worden verholpen. Hillary en Jeff dachten dat de problemen nu voorbij waren, maar op dat moment wisten ze nog niet wat hun allemaal te wachten stond.

Toen Ryland eenmaal kon praten vertelde ze haar ouders dat ze een jongen was. Hoewel eerst gedacht werd dat het een fase was, bleek dat niet zo te zijn. Toen 5-jarige Ryland met tranen in haar ogen aan haar ouders vroeg: “Waarom heeft God me zo gemaakt?,” wisten haar ouders dat er iets moest veranderen.

5-jarige Ryland is een transgender

Hillary en Jeff riepen de hulp in van experts en lazen alle informatie die ze maar konden vinden. Allemaal kwamen ze tot dezelfde conclusie: Ryland is een transgender. Omdat maar liefst 41 procent van de transgenders in de Verenigde Staten een zelfmoordpoging doet, troffen de ouders direct maatregelen. De blonde haren van Ryland werden kort geknipt, de roze slaapkamer werd een jongenskamer en zij werd nu hij.

Omdat Hillary en Jeff transseksualiteit bespreekbaar hebben gemaakt hebben ze onlangs een inspiratie award ontvangen. Speciaal daarvoor maakten de ouders de onderstaande video waarin de transformatie van hun zoon te zien is. Ryland is inmiddels 6 jaar oud en is heel erg gelukkig als jongen.