Top
  >  Familie   >  5-jarige doodt 2-jarig zusje met eigen geweer

Jongen doodt zusje met eigen geweer
In de staat Kentucky krijgen kinderen al een wapen voordat ze aan de lagere school beginnen. Hierdoor kon dan ook een 5-jarige jongen zijn 2 jaar oude zusje doodschieten met zijn eigen geweer.

In Burkesville in de Verenigde Staten heeft een jongen van 5 met zijn eigen geweer zijn 3 jaar jongere zusje gedood. Kristian Sparks zou met het vuurwapen hebben gespeeld toen het afging. De kogel raakte zijn zusje Caroline in haar borst. De peuter werd naar het ziekenhuis gebracht, maar dit mocht niet meer baten.

Geweer speciaal voor kinderen

Het jongetje had het geweer, een speciaal voor kinderen gemaakt 22-kaliber, gehad voor zijn 4de verjaardag. Het geweer van Kristian Sparks is gemaakt door Keystone Sporting Arms. Het bedrijf gebruikt de slogan: My First Rifle, wat mijn eerste geweer betekend.

Het wapen stond in een hoek van de kamer en de familie zou niet hebben geweten dat deze geladen was. Toen het ongeluk plaatsvond was de moeder van de kinderen, Stephanie Sparks, volgens ABC News net op de veranda. Het is nog niet bekend of er een rechtszaak komt.