Top
  >  Relatie   >  7 tips voor een romantische date


Als het om romantiek gaat kunnen we soms allemaal wel een beetje hulp gebruiken. We krijgen toch al advies over wat we het beste aankunnen doen en waar we naar toe kunnen gaan. Dus waarom dan geen tips met romantische ideeën voor een date?

Na het zoveelste afspraakje kunnen je suggesties voor een romantische avond aardig opraken. Je kunt natuurlijk altijd een sportieve activiteit met je date gaan doen, maar als je liever een intiemere sfeer wilt creëren dan zijn de volgende zeven ideeën misschien een goede optie.

 1. Een picknick
  Het weer begint al wat zonniger en warmer te worden, wat ideaal is voor een picknick. Zoek een plekje uit waar het niet al te druk is, zodat je ongestoord van elkaar kunt genieten. Neem een kleed mee om samen op te zitten, zodat je geen vieze kleren krijgt en pak een mand in met allerlei lekkere hapjes en drankjes.
 2. Kamperen
  Houden jullie allebei van de natuur? Dan is niets romantischer dan samen in een tentje zitten en ’s nachts knus tegen elkaar aan kruipen. Op de één of andere manier lijkt de hele wereld weg te vallen tijdens het kamperen, omdat je alleen bent met elkaar. Doordat je ook vrij afhankelijk bent van je date, zul je hem meer gaan waarderen en misschien ook een andere kant van hem ontdekken.
 3. Onder de sterrenhemel
  Een ander mooi aspect van de natuur is natuurlijk de sterrenhemel. Het heeft iets magische om al die fonkelende lichtjes in de donkere verte te zien, dus waarom zou je dit moment niet met je afspraakje delen? Zet een paar ligstoelen in de tuin of op het dakterras, een deken erbij, een warme kop chocolademelk en je bent klaar voor een goed gesprek.
 4. Een film avond
  Je kunt natuurlijk met je date naar de bioscoop gaan, maar dan heb je wel andere mensen om je heen. Zie je dit nu niet zitten, dan kunnen jullie ook thuis een film avondje houden. Dan kun je ongestoord van elkaar genieten en van de film. Als je nu lekker tegen je date aan wilt kruipen, huur dan een enge film. Als het je te spannend wordt heb je in ieder geval een reden om wat dichter tegen hem aan te gaan zitten.
 5. Dineren bij kaarslicht
  Het is misschien een cliché, maar wel eentje die romantisch is. Je ziet het in film ook vaak, dat een stelletje een sprookjesachtig diner voor twee heeft. Dus waarom zou je dit niet thuis nadoen. Je kunt bijvoorbeeld iets laten cateren, of je gaat gezellig samen koken. Een romantische omgeving creëren hoeft ook niet ingewikkeld te zijn, je steekt gewoon een heleboel kaarsen aan en je zet een zwoel muziekje op.
 6. Dansen
  Samen met je afspraakje gaan dansen is een perfecte manier, om een avond vol passie en romantiek te beleven. Ook al zul je niet veel praten tijdens het dansen, je beleeft wel een intiem moment. Zo zijn jullie dicht tegen elkaar aangedrukt aan en kijken jullie diep in elkaars ogen.
 7. Herleef de eerste date
  Vooral als je al wat langer met elkaar uitgaat, is het herleven van de allereerste date een speciaal moment. Op deze manier kun je herinneringen met elkaar op halen, of bepaalde dingen die toen niet vlekkeloos verliepen op de juiste manier overdoen. Want het is natuurlijk mooi als je onvergetelijke momenten kan doorbrengen, met iemand die je lief hebt.