Top
  >  Algemeen   >  75% van de Amerikanen gebruikt geen condoom


75 procent van de Amerikanen gebruikt geen condoom tijdens geslachtsgemeenschap. De leeftijdscategorie die het mist vaak een condoom gebruikt zijn de 40-plussers.

Uit het Nationale Onderzoek naar Seksuele Gezondheid en Gedrag, onder leiding van de universiteit van Indiana, is gebleken dat 75 procent van de Amerikanen geen condoom gebruikt tijdens geslachtsgemeenschap, waarvan 1 op de 3 vrijgezel is. De studie naar het seksuele gedrag werd uitgevoerd onder 5.865 Amerikanen tussen de 14 en 94 jaar.

40-plussers niet aan de condooms

Van alle ondervraagden gebruiken de 40-plussers het mist vaak een condoom. Dit omdat deze categorie zich geen zorgen maakt over ongewenste zwangerschap. Volgens de onderzoekers insinueert dit dat deze groep daarom meer voorlichting moet krijgen over soa’s.

Ook bleek uit het onderzoek dat volwassenen met een condoom evenveel genieten van seks, even opgewonden raken en net zo makkelijk klaarkomen als wanneer zij deze niet gebruiken. Verder kwam naar boven dat oudere ook een actief seksleven hebben, mannen vaker klaarkomen tijdens gemeenschap en dat vrouwen meer variatie nodig hebben.