Top
  >  Lifestyle   >  76 procent van de vrouwen wil een beter figuur


In januari gaan we massaal met z’n allen diëten en naar de sportschool, maar nu, vijf weken later zijn we nog niet erg tevreden over ons figuur. Drie van de vier vrouwen zou haar figuur willen verbeteren.

Het grootste probleemgebied is voor de meeste dames hun buik. Maar ook een confectie- en behamaat minder zouden we graag zien gebeuren. Hoewel je zou denken dat de meeste vrouwen juist een grotere cupmaat willen hebben.

De wens voor een kleinere kleding- en cupmaat blijkt iets van de laatste tijd te zijn. Tien jaar geleden was de gemiddelde behamaat nog 75B, nu is dat 80-85 B/C. Vooral de omvang is dus toegenomen. Voor veel vrouwen wordt cupmaat C als ideaal gezien. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd onder 1.200 vrouwen in opdracht van lingeriefabrikant Triumph.


De meest voorkomende kledingmaat is maat 38 tot 44. En ook qua kleding zouden we bijna allemaal een maatje minder willen hebben. Om dit doel te bereiken kiest 39 procent van de vrouwen ervoor om te gaan sporten. Mochten we hiervoor geen tijd of geen zin hebben, kiezen we ervoor om al het lekkers te laten staan en te gaan diëten. Mochten we ook daar niet op zitten te wachten, trekken we gewoon corrigerende lingerie aan. Dat ziet namelijk 24 procent van de vrouwen als redmiddel.