Top
  >  Relatie   >  8 redenen waarom het fijn is om single te zijn met kerst
a

single met kerst
Veel singles kijken altijd enorm op tegen de feestdagen. Toch zijn er ook een heleboel redenen te bedenken waarom het niet zo erg is om single te zijn met kerst.

De feestdagen zijn voor veel singel vrouwen een heikel punt. Tijdens deze dagen worden ze maar al tegoed met hun neus op de feiten gedrukt dat ze alleen zij. Sommige vrouwen slaan daarom de feestdagen het liefst helemaal over.

Ondanks dat het heel fijn is om je leven met iemand te delen, is het ook niet het einde van de wereld als je single bent tijdens de kerst. Daarom zette Vrouwblog voor alle vrouwen die een beetje down zijn tijdens de feestdagen 8 redenen op een rijtje waarom het fijn is om single te zijn met kerst.

Geen schoonouders
Eén familie om de kerstdagen mee door te brengen kan al heel stressvol zijn, laat staan twee! Een etentje of brunch bij je schoonfamilie zal je dan ook soms met heimwee doen terugdenken aan de tijd dat je single was. Dus mocht je moeder dit jaar weer zitten te zeuren dat je nog steeds single bent en je er zeker niet jonger op wordt, bedenk dan dit zijn je eigen ouders waar je niet altijd even aardig tegen hoeft te zijn.

Jij hebt de leiding
In een relatie draait het om geven en nemen. Met de kerstdagen is dat niet anders. Dus wil manlief met eerste kerstdag naar zijn broer met 2 bloedjes van kinderen, dan zit er niets anders op dan braaf mee te gaan. Hij gaat immers ook mee naar jouw familie. Als singel heb je dit probleem niet, jij hebt de leiding.

Mistletoe moment
Als je al je gesettelde vriendinnen met hun partner ziet zoenen onder de mistletoe, bedenk dan dat dit moment niet meer zo speciaal is voor hen. Zij kunnen hun man immers elke dag zoen. Ga daarom niet bij de pakken neer zitten en zorg ervoor dat die man waarop jij al maanden een oogje hebt er ook is en manouveer hem richting de mistletoe. Dan wordt het zeker weten een kerst om nooit te vergeten en misschien wel de laatste als single.

Tijd voor jezelf
Terwijl je zus al weken loopt te klagen dat de kerstdagen te kort zijn om alle verplichte familie etentjes bij te wonen, hoef jij als single je daar geen zorgen over te maken. Terwijl zuslief met man en kinderen in de auto van de ene naar de andere familie gaat, geniet jij als single van een heerlijk ontspannende beautydag thuis.

Jouw favoriete kerst cd mag op
Mannen hebben de neiging om de leiding te nemen over de muziek. Al vraag ik mij, als ik hun ritmische bewegingen zie, meestal af waarom! Als jij dan jouw favoriete kerst cd aanzet en inderdaad misschien wel voor de tweede keer, weet je al dat deze na 1 minuut weer wordt uigezet. Als single heb je hier helemaal geen last van en kun je zo vaak als je wilt mee beleren met Last christmas I give you my heart.

Kerstcadeaus
Het vinden van een kerstcadeau voor je partner is geen gemakkelijke opgave, maar als hij je dan ook nog eens opzadelt met de opdracht om cadeaus voor zijn moeder, tante en zus mee te nemen is kerst shoppen opeens niet meer zo aantrekkelijk.
En het cadeau dat je misloopt omdat je geen partner hebt, kun je natuurlijk ook heel makkelijk zelf kopen. Dan weet je in ieder geval wel dat het de juiste tas of parfum is.

Kerstkransjes als ontbijt
Misschien zijn kerstkransjes niet jouw ideale ontbijt, maar waar het om gaat is dat je kunt eten waar je zin in hebt. Dus of je nu kiest een doos chocolade of een caketulband voor de tv op te eten er is helemaal niemand die het veroordeelt.

Feesten
Ga op zoek naar een vriendin die ook single is en ga samen tijden de feestdagen heerlijk feesten. Uitgaan met kerstmis heeft 3 enorme voordelen. 1 je kunt die geweldige jurk als nog aan. 2 iedereen is extra vrolijk tijdens het uitgaan, want het is immers kerst. En 3, bijna alle mannen die je tegenkomt zijn single. Want als hij bezet was, zat hij nu bij zijn schoonouders aan het kerstdiner en stond hij hier niet met jou te praten.