Top
  >  Eten & Drinken   >  Afvallen met groene thee


Veel vrouwen zweren bij groene thee. Dat groene thee gezond voor je is, hebben wetenschappers al meerdere keren aangetoond. Maar kun je met groene thee eigenlijk ook afvallen? En zo ja, hoe dan?

Bijna alle dames lijken verslaafd te zijn aan groene thee. Veel vrouwen drinken deze warme drank omdat het goed voor je gezondheid en uiterlijk is. Het zit vol met antioxidanten, waardoor de huidveroudering tegen wordt gegaan, het kalmerend werkt, de weerstand vertrekt en je nachtrust wordt bevorderd. Je kunt zelfs afvallen met groene thee. Hoe dat werkt? Dat lees je hieronder!

Onderzoek

Dat groene thee een goede invloed heeft op je gewicht, is al meerdere keren door wetenschappers aangetoond. Ook Rick Hursel van de Universiteit Maastricht heeft dit uitgezocht. Hij kwam tot de conclusie dat groene thee helpt bij het afvallen en ervoor zorgt dat je op gewicht blijft. Volgens hem zal je zelfs in 4 tot 12 weken 1,3 kilo kunnen afvallen door alleen maar dagelijks 2 tot 3 koppen groene thee te drinken. Maar hoe werkt dat dan? “De combinatie van 2 stofjes in de thee, catechine en cafeïne, veroorzaakt het stimulerende effect op de vetverbranding. Cafeïne zit ook in koffie, maar veel koffiedrinken heeft niet hetzelfde effect op de lijn, omdat koffie geen catechine bevat,” aldus Rick Hursel.

Verwacht geen wonder

Door alleen groene thee te drinken, val je natuurlijk niet af. Je moet het in combinatie doen met een gezond eetpatroon en genoeg beweging. Het is voor 100 procent een natuurlijk product, dus je moet geen wonder verwachten. Het is zeker de moeite waard om met thee af te vallen, want het is wel een heel gezonde manier van gewicht verliezen. Het resultaat is misschien minder snel zichtbaar dan wanneer je een crashdieet volgt, maar je bent wel veel gezonder bezig. Op lange termijn is dit dan ook alleen maar beter voor je!

Verbranding

Je kunt op 2 manieren afvallen: minder energie binnenkrijgen of meer energie verbanden. Groene thee zorgt ervoor dat je sneller energie verbrandt en minder afvalstoffen in je lichaam krijgt. Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat groene thee daadwerkelijk je stofwisseling versnelt, waardoor je lichaam meer energie verbruikt en je sneller zal afvallen. Een studie heeft ook aangetoond dat je ongeveer 80 calorieën per dag kan verbranden wanneer je veel groene thee drinkt.

Paar koppen thee per dag

Het is belangrijk dat je over een langere periode een paar koppen per dag drinkt. Probeer je dagelijkse koppen koffie door groene thee te vervangen, maar overdrijf het niet. In groene thee zitten namelijk ook stoffen waarvan je niet te veel mag binnen krijgen. Drink in totaal ongeveer 4 á 5 koppen per dag.

Suiker of zoetjes?

Veel mensen lusten helemaal geen groene thee. Een beetje suiker of een zoetje in de thee gooien is geen goede optie als je wilt afvallen. Het vermindert de werkzame stoffen niet, maar het is natuurlijk een stuk minder gezond. Probeer het daarom gewoon helemaal puur te drinken. Je raakt er echter vanzelf aan gewend. Als je het echt niet weg krijgt, zijn er ook nog pillen met groene thee extract te koop.

Soorten groene thee

Er zijn tal van verschillende soorten groene thee. Je kunt ze van Chinese en Japanse merken kopen, zoals Sencha, Chunmee en Gunpowder. Maar ook Pickwick, Lipton en Zonnatura hebben groene thee in hun assortiment. Als je wilt afvallen met groene thee, hoef je niet per se de duurste te kopen. Huismerken doen het namelijk net zo goed. Volgens Tros Radar is er wel een merk die de beste groene thee verkoopt, namelijk Simon Levelt.