Top
  >  Algemeen   >  Angela Merkel wederom machtigste vrouw ter wereld

Magazine Forbes heeft de lijst van ’s werelds machtigste vrouwen bekend gemaakt. Angela Merkel mag zich wederom de machtigste vrouw ter wereld noemen.

Forbes maakt jaarlijks de top 100 machtigste vrouwen ter wereld. Hiervoor worden de dames gerangschikt volgens invloed, hun fortuin en hun aanwezigheid in de media. De Duitse bondskanselier Angela Merkel is voor de vijfde keer in 6 jaar tijd de machtigste vrouw ter wereld. Forbes beschouwt haar als de ‘Iron Lady’ van de Europese Unie en de hoofdrolspeelster in de eurocrisis.

Top 3 machtigste vrouwen

Angela Merkel wordt gevolgd door Hillary Clinton. Volgens Forbes verdient de 64-jarige deze plek omdat zij een geweldig jaar achter de rug heeft. De top 3 van machtigste vrouwen wordt compleet gemaakt door Braziliaanse presidente Dilma Rousseff.

Opkomst tech vrouw

Forbes signaleert dit jaar ook de opkomst van de zogenaamde tech vrouw, van wie er 6 in de top 25 staan. Zo wisten Sheryl Sandberg van Facebook en Susan Wojcicki van Google een plekje in de ranglijst te veroveren. Daarnaast spreekt het magazine ook over de doorbraak van de zakenvrouw uit Azië, van China tot Nieuw- Zeeland, tot Thailand en Singapore.

Entertainment vrouwen

Natuurlijk staan er dit jaar ook weer verschillende vrouwen uit de entertainment in de top 100. Oprah Winfrey is met haar elfde plek de machtigste vrouwen in de entertainmentindustrie. Ze wordt gevolgd door de Amerikaanse zangeressen Lady Gaga, op nummer 14, en Beyoncé op 38.

De volledige lijst kun je hier bekijken.

Foto via Forbes