Top
  >  Algemeen   >  Apple blokkeert app met Zwarte Pieten

Apple Zwarte Pieten App
Apple heeft een app met Zwarte Pieten geblokkeerd. Het bedrijf weigert de applicatie in de App Store te plaatsen omdat het volgens hun aanstootgevend is.

Met de Zwarte Pieten app kunnen kinderen hun eigen gezicht plaatsen tussen die van Sinterklaas en Zwarte Piet. Hierdoor lijkt het alsof het kind samen Sint en Piet op de foto is geweest. De commissie van Apple die gaat over het beoordelen van de apps heeft besloten om de Sint Cam niet in de winkel te plaatsen. Dit omdat het Amerikaanse bedrijf het ziet als aanstootgevend.

Mike Steenvoorden, de ontwikkelaar van de app met Zwarte Pieten, heeft op Radio 1 laten weten dat hij niet verbaasd is over de beslissing van Apple. “Ik kan me wel voorstellen dat Amerikanen wat vreemd kijken naar de traditie van Sinterklaas hier in Nederland,” aldus Steenvoorden.

Zwarte Pieten app wel op Android

De makers zijn niet van plan om een nieuwe poging te wagen om de app alsnog in de winkel te krijgen. Dit zou namelijk onbegonnen werk zijn. De Sint Cam is wel gratis te downloaden voor gebruikers van Android telefoons en tablets.