Top
  >  Familie   >  Baby leeft jaar lang in kofferbak

Baby in kofferbak auto
Een Portugese vrouw heeft haar baby een jaar lang in de kofferbak verstopt. Het kindje werd ontdekt toen de auto naar de garage werd gebracht.

In het Franse plaatsje Terrasson heeft een automonteur een baby gevonden in een kofferbak. Hij hoorde een vreemd gekreun uit de kofferbak komen en besloot om een kijkje te nemen. Daar vond hij een naakte baby, die in haar eigen uitwerpselen lag. Het meisje was uitgedroogd en koortsig.

De moeder wilde niet dat haar man en familie achter het bestaan van de baby zouden komen en verstopte haar daarom in de kofferbak van de auto. Volgens de politie is het meisje tussen de 15 en 23 maanden oud. De baby heeft waarschijnlijk haar hele leven in de kofferbak gelegen.

Gevangenisstraf

Zowel de moeder als de vader zijn gearresteerd op verdenking van kindermishandeling en het in gevaar brengen van een minderjarige. Ze kunnen een gevangenisstraf van 10 jaar krijgen. Het Werkloze Portugese stel heeft nog 3 andere kinderen, zij zijn overgedragen aan de kinderbescherming, meldt het Franse persbureau AFP.