Top
  >  Algemeen   >  Babyfabriek met tienermeisjes opgerold


In Nigeria is een babyfabriek opgerold in een illegaal ziekenhuis. In het ziekenhuis werden tienermeisjes gedwongen om kinderen te krijgen en deze vervolgens af te staan. Deze vreselijke babyfabriek met tienermeisjes is opgerold door de Nigeriaanse politie.

In de babyfabriek werden 32 tienermeisjes gedwongen zwanger te raken en hun baby’s af te staan. De Nigeriaanse politie deed deze bizarre vondst en kwam erachter dat er meisjes tussen de 15 en 17 jaar vast zaten in de babyfabriek. De Volkskrant meldt dat een aantal meisjes hun baby konden afstaan voor ongeveer €133. Vervolgens zouden de baby’s verkocht worden voor een bedrag tussen de €1.300 en €4.400.

Volgens De Standaard werd de babyfabriek gevonden in een privéziekenhuis. Een aantal van de meisjes zouden al zwanger zijn toen ze in het ziekenhuis kwamen en anderen zouden ter plekke gedwongen zijn zwanger te raken. De baby’s die geboren werden in de babyfabriek geboren en vervolgens verkocht. De baby’s kwamen daarna in vreselijke situaties terecht.

Kinderarbeid, mensenhandel en zelfs kinderprostitutie is waar de baby’s voor gebruikt werden. Ook zouden ze gemarteld worden en soms zelfs overlijden tijdens offerrituelen. Het is niet duidelijk of de meisjes gedwongen of vrijwillig hun kind afstaan, maar op zo’n jonge leeftijd ga ik er vanuit dat het zeker niet vrijwillig is.

Het is echt vreselijk dat dit soort dingen kunnen gebeuren, maar toch is het goed dat de babyfabriek is opgerold. Nu zijn de tienermeisjes eindelijk uit handen van de mensen achter de babyfabriek. Het is niet de eerste keer dat er zulke dingen gebeuren. In Vietnam is een tijdje geleden ook een draagmoederpraktijk opgerold. Daar werden de draagmoeders opgesloten om hun pasgeboren baby’s af te staan aan Westerse koppels.