Top
  >  Lifestyle   >  Boek: Zomerhuis met zwembad


Herman Koch, bekend van het boek Het diner, is terug met een nieuw boek. Zomerhuis met zwembad is een psychologische roman die gaat over normen, waarden en beroepsethiek.

Na zijn boek Het diner, bekroond met de NS-publieksprijs, is schrijver Herman Koch terug met een nieuw boek genaamd Zomerhuis met zwembad. Hierin vertelt Koch over een huisarts van BN-ers die een medische misser begaat. Of is het geen medische misser en heeft de huisarts de dood van een patiënt op zijn geweten?

Het verhaal gaat over huisarts Marc Schlosser, die dankzij zijn speciale behandeltechnieken een heel patiëntennetwerk van mensen uit de amusementsbranche heeft. Marc kan met de meeste patiënten erg goed opschieten, maar vooral met de beroemde acteur Ralph Meier voelt hij een klik. Een eventuele reden hiervan zou kunnen zijn dat Marc wel erg geïnteresseerd is in Ralphs vrouw Judith.

Ondertussen zijn Marc en zijn vrouw Caroline druk bezig met de vakantieplannen van hun en hun dochters. Marc houdt er rekening mee dat zijn gezin in de buurt van het vakantiehuis van Ralph Meier op vakantie gaat. Tijdens de vakantie treffen Marc en Ralph elkaar en Ralph nodigt de familie Schlosser uit om bij hem in het zomerhuis in te trekken. Tijdens deze vakantie raakt ook Ralph geïnteresseerd in Marcs vrouw.

Plotseling vinden er een aantal verschrikkelijke gebeurtenissen plaats, zo lijkt het erop dat Julia, de dochter van Marc, is verkracht. Marc kan de voorvallen die op vakantie zijn gebeurd niet uit zijn hoofd zetten, hij verwaarloost zijn werk en zijn patiënten. Dan blijkt Ralph kanker te hebben en het is aan Marc om hem te behandelen.

Door nalatigheid van de huisarts krijgt Ralph uitzaaiingen en hij trekt dit zo slecht dat hij besluit euthanasie te plegen. Later wordt uit Ralphs medisch dossier duidelijk dat de uitzaaiingen voorkomen hadden kunnen worden waardoor Marc zich moet melden bij het Medisch Tucht College.