Top
  >  Familie   >  Boeken over zwanger worden


Ouderschap is erg leuk en het is voor veel mensen het mooiste wat er is. Er zijn ook nadelen aan verbonden. Als je twijfelt over het ouderschap of als je als je twijfelt aan jouw vruchtbaarheid, dan zijn onderstaande boeken over zwanger worden vast iets voor jou.

Wil ik wel aan kinderen beginnen of doe ik het nog even rustig aan? En als ik aan kinderen wil beginnen, hoe bereid ik me dan goed voor? Voor veel vrouwen zijn dit veelbesproken vraagstukken, maar ze krijgen er zelden antwoord op. Een echt duidelijk antwoord op deze vragen, is ook per persoon verschillend. De volgende boeken over zwanger worden zijn voor moeders in spé en vrouwen die denken aan gezinsuitbreiding. Zo kunnen ze zelf antwoord vinden op hun eigen vragen.

Zwanger worden – Mariel Croon

Als je een kinderwens hebt, of juist twijfelt, kan dit boek je misschien een beetje helpen. Hierin lees je alle informatie die je als aanstaande ouder moet weten. Zo ga je de zwangerschap goed voorbereid tegemoet. Ook vertellen ervaringsdeskundigen over hun wegen naar het ouderschap. Dit boek is geschreven door Mariël Croon, medewerkster bij NRC Handelsblad, die van origine verloskundige is.

Bakerpraatjes – Manon Spierenburg

In Bakerpraatjes vertelt Manon Spierenburg ongecensureerd over de zwangerschap. Zwangerschap en ouderschap lijken soms volgens de verhalen een grote roze wolk, maar Manon vertelt hier over alle dingen die meestal niet verteld worden, dit loopt van ochtendmisselijkheid tot postnatale depressies. De tekst is luchtig geschreven en zit vol humor. Zo weet je precies wat je als aanstaande moeder kunt verwachten en hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Ik wil zwanger worden! – Zita West

In dit boek vind je informatie over hoe je snel zwanger kunt worden en het helpt je om te leren luisteren naar de werking van je lichaam. Dit boek legt je ook waarop jij je moet concentreren om zwanger te worden, want elk hoofdstuk sluit af met een vragenlijst. Zita West heeft veel verstand van dit onderwerp, want ze begeleidt mensen die moeite hebben met zwanger worden.