Top
  >  Familie   >  Boeken over pubers opvoeden


Kinderen opvoeden is vaak een grote klus, maar als je kind in de puberteit komt, wordt het ouderschap nog zwaarder. Deze boeken over pubers opvoeden, kunnen je helpen bij de opvoeding van jouw puberende kroost.

Op het moment dat jouw zoon of dochter begint met puberen, is dat lieve kindje wie je dacht te kennen af en toe ver te zoeken. Toch ben je ervan overtuigd dat het leuke kind nog wel ergens achter al die driftbuien zit. Deze boeken over pubers opvoeden kunnen als handvaten dienen tijdens het begeleiden van je kind, richting de stap naar volwassenheid.

Kan ik ook van mijn kind scheiden? – Mirjam Schöttelndreier


De schrijfster van Kan ik ook van mijn kind scheiden? geeft ouders van puberende kinderen survivaltips tijdens de pubertijd van hun zoon of dochter. Hiervoor sprak Mirjam Schöttelndreier met pubers en met ouders van pubers, maar ook met docenten, therapeuten en buurtwerkers. Schöttelndreier is journaliste bij de Volkskrant en heeft pedagogiek gestudeerd.

Ik heb ook wat te vertellen! – Martine F. Delfos


Dit boek helpt je een manier te vinden hoe je jouw kind kan ondersteunen bij zijn of haar weg naar volwassenheid. Ook vind je hierin informatie over hoe je het beste een gesprek kunt aangaan met je puberende kind en welke houding je hierbij moet aannemen. De auteur van dit boek is therapeut en psycholoog.

Puberteit – Xavier Pommereau


Op het moment dat jouw kind begint met puberen, veranderen er een hoop dingen. Hij of zij wil opeens piercings, tattoo’s en het zelfbeeld van jouw puberende kind is extreem laag. Hoe moeilijk het ook voor ze is, pubers willen graag zo onafhankelijk mogelijk zijn. In dit boek worden dit soort thema’s besproken en het helpt ouders om alarmerend gedrag te signaleren. Xavier Pommereau is een psychiater in Frankrijk.

Pubers opvoeden, kan dat? – Jesper Juul


De schrijver vertelt in dit boek hoe je als ouder je kind kunt begeleiden in de stap richting volwassenheid. Kinderen hebben in de puberteit hun ouders nog steeds nodig, maar dan wel op een andere manier. Jesper Juul laat praktijkvoorbeelden zien hoe zoiets kan verlopen. In Pubers opvoeden, kan dat? komen thema’s aan de orde zoals vertrouwen, verantwoordelijkheid, alcohol, problemen op school en consequenties. De schrijver van dit boek is een Deense gezinstherapeut.