Top
  >  Eten & Drinken   >  Cheesecake specialiteit van New York


De cheesecake komt oorspronkelijk uit Amerika, die door de Joodse gemeenschap uit New York werd geïntroduceerd in de rest van het land. Het is een taart die gemaakt is van verse roomkaas en een bodem van verkruimelde koekjes.

Wat zo leuk is aan de cheesecake is niet alleen de verrukkelijke smaak, maar ook de veelzijdigheid. Je kunt de bodem van de taart met allerlei verschillende koekjes maken, bijvoorbeeld met speculaasjes, spritsen of chocolade koekjes. Je kunt ook meerdere garneringen gebruiken voor op de taart, zoals verschillende vruchten, een toffeesaus of een chocoladeglazuur.

Ingrediënten New York Cheesecake
• 750 gram roomkaas
• 125 gram crème fraîche
• 40 gram boter
• 100 gram koekjes
• 150 gram suiker
• 2 eetlepels bloem
• 3 eieren en 2 eidooiers
• Zaadjes vanillestokje of 1 theelepel vanille-extract
• Geraspte schil van een citroen

Bereiding
Begin eerst met het licht invetten van een bakvorm, het liefst een springvorm met een diameter van 20 centimeter. Bekleed dan de randen met bakpapier en zorg ervoor dat ze een aantal centimeters boven de rand uitkomen.

Dan begin je aan de taartbodem, waarvoor je eerst de oven aanzet op 180 graden Celsius. Dan moet je de boter smelten, de koekjes verkruimelen en dit vervolgens met elkaar mengen. Verdeel dit dan over de bodem van de bakvorm en druk het mengsel stevig aan. Dit gaat 10 tot 15 minuten in de oven.

Als de bodem voor de cheesecake klaar en uit de oven is, zet je de temperatuur op 200 graden Celsius. Want nu maak je de vulling voor de taart. Doe de roomkaas is een kom en mix dit ongeveer 30 seconden tot het mooi glad is. Dan voeg je één voor één de rest van de ingrediënten toe, in welke volgorde maakt niet zoveel uit als je de crème fraîche er maar als laatste bij doet.

Dan gaat het mengsel voor de vulling in de bakvorm, bovenop de bodem van koekjes. Dit zet je in de oven, waar je na vijftien minuten de temperatuur op 100 graden Celsius zet. Dan moet de cheesecake nog 60 minuten in de oven bakken. Als het uur voorbij is, zet je de oven uit met de deur een klein beetje open en laat je de cheesecake er 60 minuten in rusten.

Als de taart helemaal is afgekoeld, kun je hem uit zijn vorm halen en vervolgens in de koelkast plaatsen. Na minimaal twaalf uur is de cheesecake stevig genoeg om in stukken te snijden, zodat je ervan kan gaan genieten.