Top
  >  Eten & Drinken   >  Chili specialiteit van Hawaï


Als je aan eten en Hawaï denkt is misschien het eerste wat in je opkomt de pizza Hawaï, met ananas en ham. Maar daar staat de keuken van Hawaï niet om bekent. Wat er dichter bij in de buurt komt, is het volgende recept voor chili.

Hawaï is misschien wel een onderdeel van Amerika, maar heeft een compleet andere cultuur. De keuken van Hawaï bestaat voornamelijk uit het gebruiken van verse ingrediënten, veel kruiden en specerijen. Wat ze ook vaak gebruiken in hun gerechten zijn vruchten, zoals papaja in het onderstaande recept voor chili.

Ingrediënten chili Hawaï
• 1 papaja
• 3 zoete aardappelen
• 500 gram rundergehakt
• 1 blik kidneybonen, circa 400 gram
• Half bakje cherrytomaatjes
• 1 rode ui
• 1 teen knoflook
• 1 chilipeper
• 1 bos koriander
• 1 eetlepel tomatenpuree
• 2 eetlepels gemalen koffie
• 2 eetlepels koffiekruidenmix
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1 theelepel kaneel
• 1 theelepel komijn
• 1 theelepel bruine basterdsuiker
• 1 theelepel zout
• olijfolie

Bereiding
Als eerste begin je met wat hak en snij werk. Je start met de chilipeper, die je doormidden snijdt, de zaadjes haal je eruit en vervolgens hak je hem in kleine stukjes. Dan ontdoe je de rode ui en teen knoflook van hun schil en snipper je ze fijn. De zoete aardappelen ga je schillen en in blokjes snijden. De papaja snijd je doormidden en daar haal je ook de pitjes uit. Het vruchtvlees snij je in even grote blokjes als de aardappelen. Wat als laatste nog moet worden fijngehakt is de koriander.

Pak dan een koekenpan en verhit hier een beetje olijfolie in. Bak hier het rundergehakt in, voeg daarna de knoflook, ui, chilipeper, tomatenpuree en alle kruiden toe. Vrij snel daarna doe je de blokjes aardappelen erbij, voeg je een scheut water toe en laat je het geheel zachtjes pruttelen.
Als de aardappelen bijna gaar zijn, doe je ook de papaja, cherrytomaatjes en koriander in de pan en laat je alles op een laag pitje voor ongeveer acht minuten stoven. De chili kan geserveerd worden met witte rijst.