Top
  >  Algemeen   >  Chinese aangereden peuter Yue Yue overleden


De Chinese peuter Yue Yue die door twee vrachtwagens aangereden werd, is vrijdagochtend overleden. Voorbijgangers lieten het meisje voor dood op straat liggen na de aanrijdingen.

Yue Yue overleed meer dan een week na de aanrijdingen in het ziekenhuis. De ouders van het meisje ontvingen over de hele wereld donaties om de medische kosten te betalen, maar de artsen konden de zwaargewonde peuter niet redden. Ze overleed aan een grote hoeveelheid hersenschade.

Straatveegster

Ondertussen is de straatveegster die Yue Yue heeft geholpen onderwerp van gesprek in China. De vrouw, Chen Xianmei, kreeg ongeveer 1.000 euro van de Chinese overheid, omdat ze als enige voorbijganger om hulp riep. Andere mensen die zoiets hebben gedaan klagen nu dat zij nooit geld ontvingen.

Chen durft intussen geen televisie meer te kijken, omdat ze vaak negatief in het nieuws is. Zelf geeft ze aan dat ze het kind redde uit barmhartigheid en niet voor het geld of de publiciteit. Ze vraagt mensen dan ook om geld te doneren aan de ouders van Yue Yue en niet aan haar.

Yue Yue kwam eerder deze week wereldwijd in het nieuws nadat voorbijgangers haar voor dood op straat lieten liggen. Een beveiligingscamera legde de aanrijdingen en de voorbijgangers vast, waarna media over de hele wereld het filmpje uitzonden.

Foto via China Foto Press