Top
  >  Algemeen   >  Dakloos meisje werd 3 jaar lang gruwelijk verkracht en misbruikt

Dakloos meisje3 jaar lang gruwelijk verkracht en misbruikt
Noord-Ierland is opgeschrikt door één van de ergste seksueel misbruik zaken die het land ooit heeft gekend. Een dakloos meisje werd 3 jaar lang gruwelijk verkracht en misbruikt.

Het slachtoffer was pas 15 jaar oud toen zij in handen kwam van een 44-jarige man uit Co Londonderry. Over een periode van 3 jaar werd het meisje seksueel misbruikt en mishandeld. Zo dompelde de dader het hoofd van het kind in bakolie om haar te kunnen verkrachten. De man had het meisje volledig in zijn macht en zij was doodsbang voor hem. In 2009 zag het slachtoffer kans om te ontsnappen. Hierna nam ze een overdosis die haar bijna fataal werd.

De rechtszaak tegen de dader omvatte 19 aanklachten. Hij zou onder andere sigarettenpeuken hebben uitgedrukt op het lichaam van het meisje, haar naakt het huis uit hebben gegooid, haar oorbellen uit haar oren hebben gerukt en haar oorlellen kapot hebben gescheurd. Daarnaast heeft hij haar op verschillende manieren zeer ernstig seksueel misbruikt.

12 jaar gevangenisstraf

Inmiddels is de dader veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf. Volgens Helena Bracken van Nexus, een instelling voor slachtoffers van seksueel misbruik, is deze straf veel te laag. Zij wil dan ook dat de rechter opnieuw naar deze zaak kijkt. Ook mag de naam van de dader niet worden vrijgegeven door een gerechtelijke fout, meldt de Belfast Telegraph. Hierdoor blijft één van de ergste zedendelinquenten van Noord-Ierland anoniem.