Top
  >  Algemeen   >  Dames webshop starten, hoe begin je?

Ben jij van plan om je eigen webshop te starten? Wat een super leuk idee! Toch komt er bij dit idee meer kijken dan je denkt. Hierdoor kan het moeilijk zijn om te beginnen en zie je misschien door de bomen het bos niet meer. In dit artikel zullen we een paar tips doornemen zodat jij direct kan beginnen met het brainstormen over jouw webshop en belangrijke elementen niet vergeet. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder. 

Maak een plan

Ten eerste is het belangrijk om een concreet plan te hebben. Schrijf dan ook al je ideeën op, zo voorkom je dat je iets vergeet. Bepaal wat je wilt gaan verkopen, wat je doelgroep is en hoe je deze doelgroep gaat bereiken. Dit is essentieel voor de verkoop van je producten. Vervolgens is het tijd om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Hierna ben je eigenaresse van jouw gloednieuwe bedrijf. Je KVK- of BTW-nummer heb je bij de meeste groothandels nodig om kleding of andere producten in te kopen. Nu kun je je dus gaan oriënteren op de producten en alle groothandels af gaan. Het is dan ook tijd om je eerste collectie te ontwikkelen en alles gereed te maken. 

Domein registreren

Dan is het tijd om een domein te registreren, dit doe je bij een hostingprovider. Zorg er dan ook voor dat de domeinnaam die jij wilt gebruiken voor je webshop nog beschikbaar is. Daarnaast moet je denken aan een SSL certificaat. Een SSL certificaat zorgt voor een veilige verbinding en dit is natuurlijk erg belangrijk bij het opzetten van een webshop. Op deze manier worden bijvoorbeeld de inlog- en betaalgegevens van jouw toekomstige klanten beveiligd. Daarnaast kunnen bezoekers ook sneller vertrouwen hebben in jouw webshop als duidelijk wordt dat het beschikt over een SSL certificaat. Voordat je een SSL certificaat kunt afnemen is de informatie in de WHOIS-gegevens erg belangrijk. Zo staat in de Whois onder andere wie de rechtmatige eigenaar van het domein is. Dit kan ook belangrijk zijn bij het verhuizen van domeinnamen, juridische geschillen of de verkoop van een domeinnaam. Zorg er dus voor dat deze gegevens kloppen. 

Wanneer je dan alles geregeld hebt, is het tijd om live te gaan. Je hebt je plan zorgvuldig uitgewerkt en alles tot in de puntjes geregeld. De collectie staat inmiddels bijna online en al je social media kanalen zijn ook bijgewerkt, zodat jij je doelgroep direct kunt bereiken. Dan is het eindelijk tijd om jouw droom werkelijkheid te maken en alle producten te verkopen op jouw gloednieuwe webshop. Succes!