Top
  >  Mode & Beauty   >  De juiste kleur lippenstift


Je hebt vast weleens  moeten zoeken naar de juiste kleur lippenstift, die jouw lippen er onweerstaanbaar uit laat zien. Niet elke kleur is namelijk voor iedereen geschikt, daarom vind je hier informatie over het vinden van de juiste kleur lippenstift.

Een bepaalde kleur lippenstift staat niet altijd even mooi bij iedere vrouw, dit komt door het verschil in de grootte van onze lippen. Waar je de kleur van je lippenstift ook op kunt afstellen, is of je het overdag of  voor ’s avonds draagt. Lees de onderstaande tips voor het juiste advies.

1. Volle lippen
Als je volle lippen hebt, dan kun je uit een groot aantal opties kiezen. Eigenlijk is er geen kleur lippenstift die je niet zou staan, maar tinten als rood, zacht roze en fuchsia zijn zeker aanraders. Probeer wel om niet teveel glans aan te brengen, want je lippen zijn namelijk al vol van zichzelf en hoeven dus niet nog groter te lijken.

2. Dunne lippen
Met dunne lippen is het het beste om felle en donkere kleuren te vermijden, met name rood, paars en bruin. Kies eerder voor licht en zachte kleuren, zoals perzik, licht roze en beige of een doorzichtige gloss. Met deze laatste creëer je een voller effect door de glans op je lippen, dus je zou deze ook over je lippenstiftk aan kunnen brengen. 

3. Voor overdag
De look die je overdag creëert, kan het beste casual en natuurlijk zijn. Hiervoor kun je lichte kleuren lippenstift en lipgloss gebruiken, zoals roze, perzik en beige. Donkere en felle kleuren zijn te heftig voor overdag en kun je dus beter niet dragen.

4. Voor ’s avonds
’s Avonds is het de tijd voor een spectaculaire uitstraling, waarvoor je wel wat uitbundigere kleuren mag gebruiken aangezien deze beter opvallen als het donkerder is. De geschikte tinten lippenstift zijn onder andere rood, helder roze en paars, maar elke andere kleur wordt ook niet buitengesloten.