Top
  >  Lifestyle   >  Dik zijn kost vrouwen €3645 per jaar


Het is algemeen bekend dat overgewicht schadelijk kan zijn voor je gezondheid. Maar wist je ook dat dik zijn nadelige gevolgen heeft voor je portemonnee?

Volgens onderzoekers van de George Washington University zijn dikke mensen jaarlijks veel meer geld kwijt dan dunne mensen. Vooral vrouwen met aanzienlijk overgewicht zijn de dupe. Obesitas kost vrouwen jaarlijks zo’n €3.645 en mannen €1.999.

De onderzoekers concludeerde dat dit komt omdat zwaarlijvige mensen te maken krijgen met indirecte extra kosten. Zo gaat de benzinerekening omhoog omdat de auto meer gewicht moet vervoeren. Daarnaast zijn forse mensen minder productief en werken zij minder, omdat ze vaker ziek zijn. Het verschil in de kosten tussen obese mannen en vrouwen komt volgens de onderzoekers omdat forse vrouwen minder geld verdienen, terwijl dit bij dikke mannen niet het geval is.

Naast obese mensen hebben ook mensen met normaal overgewicht te kampen met extra kosten. De onderzoekers berekenden dat deze jaarlijkse kosten voor vrouwen zo’n €394 zijn en voor mannen rond de €325 liggen. Mensen zijn obees wanneer zij een Body Mass Index van 30 of hoger hebben en kampen met overgewicht als zij BMI tussen de 25 en 29 hebben.