Top
  >  Familie   >  8 dingen die elke zwangere vrouw wil horen

Wat zwangere vrouw wil horen
Een zwangerschap is net een achtbaan vol met hoogte maar ook met diepte punten. In deze tijd word je ook overladen met adviezen en verhalen. Hoewel deze meestal goed bedoeld zijn, kan het op een gegeven moment echt je neus uitkomen. Toch zijn er ook een aantal dingen die elke zwangere vrouw wil horen.

  1. Hoe gaat het met je?

    Als je een kindje in je buik hebt, heb je soms het idee dat je alleen maar wordt gezien als een babyoven. Iemand die oprecht interesse in je toont door te vragen hoe het met jou gaat, hoe het op je werk is of welke films je hebt gezien is dan ook welkom. Want het lijkt net alsof mensen vergeten dat je nog dezelfde persoon bent als voor je zwangerschap, maar nu alleen een stukje groter en iets meer hormonaal.

  2. Je ziet er prachtig uit

    Ondanks dat je je kolossaal voelt, hoeft niemand je helpen herinneren aan die zwangere buik. Door die uitstekende voetbal, waggelend loopje, opgezette voeten en andere kwaaltjes vergeet je het echt niet. Je wilt dan ook niet horen hoe groot je bent, maar hoe mooi je eruit ziet.

  3. Zwangerschap is een b*tch

    Het laten groeien van een baby in je buik is zwaar. Hoewel sommige mama’s in spe alle 9 maanden als magisch ervaren, geldt dat zeker niet voor iedereen. Het gaat gepaard met enorme hoeveelheid spuug, zweet, voedsel afkeer en andere ongemakken. Vertellen hoe makkelijk een zwangerschap is helpt dan ook niet en kan zelfs het gevoel geven dat je nu al een slechte ouder bent.

  4. Maak je geen zorgen, je gaat weer slapen

    Eén van de vele dingen die toekomstige moeders moeten aanhoren zijn de verhalen over jaren van slapeloze nachten. Een uitgeputte vrouw vetrellen dat slaap een ding uit het verleden is, stelt echt niet gerust. Natuurlijk kun je geconfronteerd worden met slaaptekort, maar er zijn ook genoeg doorgewinterde moeders die je kunnen vertellen dat je weer lekker gaat slapen.

  5. Wat wil je wel eten en wat niet?

    Een zwangere vrouw vragen wat ze wel of niet wil eten is geen overbodige luxe. Door alle hormonen kun je simpelweg bepaalde wensen hebben. Dit betekent niet dat je veeleisend bent, maar ongemak wilt voorkomen. Want als iemand een schaal met ruikende vis op tafel zet, is de kans groot dat je spontaan moet overgeven.

  6. Maak je geen zorgen om de bevalling het valt mee

    Horrorverhalen over bevallingen is iets waar iemand die een kindje verwacht echt niet op zit te wachten. Praten over bevallingen die dagen duren, onverdraaglijke weeën en pijn maken je gestrest en zenuwachtig. Maar een verhaal over een snelle baring zonder al te veel pijn geeft je hoop dat het allemaal wel meevalt.

  7. Het gaat niemand wat aan op welke manier je de baby voedt

    Voor je zwangerschap waren jouw borsten waarschijnlijk zelden het gespreksonderwerp. Maar zodra je zwangerschapssymptomen gaat vertonen, wil iedereen advies geven over hoe je de baby moet gaan voeden. Als je zegt dat je flesvoeding gaat geven is het niet goed en als je zegt dat je voor borstvoeding kiest is het ook niet goed. Hoe dan ook, de manier waarop je kiest om jouw baby te voeden is je eigen keuze ongeacht wat anderen ervan vinden.

  8. Het verliezen van de zwangerschapskilo’s is mogelijk

    Waarschijnlijk ben je op dit moment zwaarder dan je ooit bent geweest. Je buik is ontzettend groot en je tenen heb je al in geen tijden meer gezien, maar je bent ervan overtuigd dat die zwangerschapskilo’s niet voor eeuwig zijn. Laat andere moeders lekker zeggen dat het niet realistisch is om ooit weer in die strakke broek te passen en dat je meer kans hebt om de loterij te winnen. Zij hoeven jouw droom over die strakke buik niet te verpesten.

Bron: The Huffington Post