Top
  >  Lifestyle   >  Disney hotels Orlando


Om je bezoek aan Walt Disney World in Orlando extra magisch te maken, kun je verblijven in één van de Disney hotels. Maar omdat je in Orlando een heleboel Disney hotels vindt en de keuze hierdoor erg lastig kan worden, hebben wij ze voor onderverdeeld in 4 categorieën.

In Walt Disney World valt van alles te beleven. Zo vind je er 4 grote pretparken, Magic Kingdom, Epcot, Disney’s Hollywood Studios en Animal Kingdom, en 2 waterparken. Om al deze Disney pret goed te bleven, doe je er verstandig aan om een paar dagen te blijven.

Als je volop van de Disney sfeer wilt genieten, kun je er voor kiezen om te overnachten in één van de Disney hotels. Je kunt kiezen uit tientallen Disney accommodaties, die ieder zijn voorzien van een eigen thema en in de buurt liggen van één van de attractieparken. De hotels zijn ingedeeld in 4 categorieën, die ieder passen binnen een bepaald budget. De Disney Value Resorts zijn het gunstigste geprijsd, gevolgd door de Moderate Resorts en de Disney Deluxe Resorts en de Deluxe Villa’s zijn de duurste optie.

Value Resorts

De Value Resorts zijn de voordeligste hotels van Disney. Je boekt in deze hotels een kamer die geschikt is voor 4 personen vanaf $82. Walt Disney World telt 4 Value Resorts die elk grootschalig zijn opgezet, voorzien zijn van zwembaden, speeltuin en simpele eetgelegenheden.

De 4 kleurrijke Disney Value Resorts, All-Star Movies, All-Star Music, All-Star Sports en Pop Century, hebben iedere hun eigen thema dat wordt uitgebeeld met Larger then Life Icons. Alle kamers in deze resorts beschikken over een basisinrichting, hebben meestal 2 tweepersoonsbedden en een baddouche combinatie.

Moderate Resorts

Als je iets meer luxe wilt dan de Value Resorts bieden, maar niet te veel wilt betalen dan zijn de Disney Moderate Resorts een goede optie. Deze hotels hebben namelijk ruimere kamers en meer voorzieningen. In deze hotels kun je met 4 personen overnachten vanaf $145.

De 5 Moderate Resorts van Disney zijn natuurlijk alle voorzien van een eigen thema, dat je terug ziet in de bouwstijl en decoratie. De 2 Port Orleans Resorts, French Quarter en Riverside, liggen bij elkaar en zijn geïnspireerd door de geschiedenis van New Orleans en Louisiana. In het Coronado Springs Resort beleef je de romantiek uit Mexico en in het Caribbean Beach Resort lijkt het alsof je op een tropisch eiland bent. Tot slot is er nog de Cabins op Disney’s Fort Wilderness Resort, deze houten huisjes passen helemaal in het American Frontier thema.

Alle resorts beschikken over een zwembad, een foodcourt en een bedieningsrestaurant. Ook kun je boten, waterfietsen en fietsen huren. Coronado Springs heeft als enige Moderate Resorts een fitnessruimte en een beautysalon.

Deluxe Resorts:

Walt Disney World heeft maar liefst 8 Deluxe Resorts. Deze 4 en 5 sterren hotels bieden alle voorzieningen voor een luxe vakantie. De hotels handhaven ieder verschillende kamerprijzen, die begingen vanaf $215.

De 8 Disney Deluxe Resorts zijn minder grootschalig van opzet dan de Value en Moderate Resorts. Daarnaast bieden de hotels ook een hoger serviceniveau en is het thema van het resort echt tot in de kleinste details uitgewerkt. De hotels beschikken ondermeer over verschillende zwembaden, sauna, beautysalon, meerdere restaurants en roomservice. Ook zijn de kamers voorzien van alle luxe die je van een 4 of 5 sterren hotel mag verwachten.

Deze 8 luxe hotels liggen verspreid over het Walt Disney World. De Disney’s hotels Grand Floridian Resort & Spa, Polynesian Resort, Contemporary Resort en Wilderness vind je in het Magic Kingdom gebied. In de beurt van Epcot zijn het BoardWalk Inn, Yacht Club Resort en Beach Club Resort gesitueerd. Het Disney’s Animal Kingdom Lodge hotel ligt als enige in het Animal Kingdom gebied.

Deluxe Villa’s:

Tijdens je verblijf in Walt Disney World kun je ook kiezen om te overnachten in één van Disney’s Deluxe Villa’s. Deze luxe accommodaties behoren bijna allemaal tot de Deluxe Resorts, maar het verschil is dat je in een villa verblijft in plaats van in een hotelkamer.

De Disney Deluxe Villas zijn voorzien van alle gemakken en variëren qua grootte. Zo kun je een studio boeken die geschikt is voor 4 personen, maar ook een villa met 1, 2 of 3 slaapkamers. In deze 3 slaapkamervilla’s kun je zelfs met 12 personen overnachten. De prijzen van de Deluxe Villa’s variëren afhankelijk van de grote en het gekozen resort. De prijs voor een 4 persoonsstudio begint vanaf $275.

Disney’s Saratoga Springs Resort & Spa en Old Key West Resort zijn de enige 2 Deluxe Villa’s die niet bij een Deluxe Hotel horen. Deze resorts hebben ieder hun eigen voorzieningen waaronder restaurants, zwembaden en sportfaciliteiten.

De Disney Deluxe Villa’s van Wilderness Lodge, BoardWalk, Beach Club, Bay Lake Tower villa’s van het Contemporary Resort en de Animal Kingdom Villa’s: Kidani Village en de Jambo House behoren ieder bij een Deluxe Resorts. Als je in één van deze villa’s verblijft, kun je gebruik maken van de faciliteiten die het Deluxe Resorts beidt.