Top
  >  Algemeen   >  Dit is waarom je achter het stuur niet moet sms’en!

Niet smsen achter stuur
Verstuur jij tijdens het autorijden ook regelmatig een berichtje of controleer je even social media? Dit lijkt misschien geen kwaad te kunnen, maar die paar seconden kunnen je leven totaal veranderen. Het verhaal van Liz Marks laat zien dat sms’en achter het stuur echt levensgevaarlijk is.

De 20-jarige Amerikaanse Liz was mooi, populair en verdiende wat bij als model. Haar leven leek perfect, maar de jonge vrouw kon alleen geen minuut zonder haar mobiele telefoon. Toen ze op een dag voor de zoveelste keer achter het stuur een sms verstuurde, ging het helemaal mis. Lize kreeg een zwaar auto-ongeluk en werd naar het ziekenhuis gebracht. Door de aanrijding is ze onder meer half doof, blind aan één oog en is ze haar smaak- en reukvermogen kwijtgeraakt.

De impact van de aanrijding op het leven van Liz is ontzettend groot. Ze is ontzettend eenzaam en vindt het heel moeilijk om vrienden te vinden. “Ik dacht dat het geen kwaad kon. Iedereen deed het, dus ik dacht dat het geen probleem was. Ik had het duidelijk volslagen mis”, laat ze weten.