Top
  >  Familie   >  Docent ontslagen door seksberichten

Docent-ontslagen-door-seksberichten
Een docent van het christelijke Ichthus College in Kampen is afgelopen kerstvakantie ontslagen omdat hij seksberichten stuurde naar een leerling van 14 jaar. De zedenrecherche is inmiddels een onderzoek gestart.

Volgens NOS kwam de zaak aan het licht toen de ouders van het slachtoffertje de ongepaste sms’jes op de dag voor Kerst zagen op haar telefoon. Zij trokken daarna direct aan de bel bij de school. Uiteindelijk heeft de leiding ervoor gekozen om de docent op 31 december zijn ontslag te geven vanwege de verstuurde seksberichten.

Jaren werkzaam

Volgens rector Roelof Smidt moet de communicatie tussen een leraar en een leerling te allen tijde professioneel zijn. Verder verteld hij: “Als die grenzen overschreden worden, past er maar één maatregel en dat is ontslag.” Docent G. van S. was al meer dan 20 jaar werkzaam bij het Ichthus College.

De Telegraaf schrijft dat oud-leerlingen op Twitter laten weten dat het gedrag van de leraar Mens en Maatschappij al eerder niet door de beugel kon. Zo zou hij meerdere meisjes op een vervelende manier hebben benaderd. De ex-scholieren zijn destijds met die informatie naar de leiding gestapt, volgens hen is daar toen niets mee gedaan. Rector Kamphorst ontkent dit volledig. Zij laat weten dat de school nog niet eerder vreemde verhalen over de docent had gehoord.

Foto via Google Maps