Top
  >  Familie   >  Dorp in Brabant moet meer seksen voor voortbestaan

Dorp in Brabant moet meer seksen voor voortbestaan
De Heen, een dorp bij het Brabantse Steenbergen, lijkt een spookstad te worden. Toch is de oplossing om het dorp uit het slop te trekken simpel, de inwoners zouden meer moeten seksen.

Het Brabantse De Heen heeft te kampen met een grote leegloop onder de bevolking, vergrijzing en daarnaast worden er ook te weinig baby’s geboren. Deze situatie wordt goed duidelijk als je naar de voorzieningen in het dorp kijkt. Zo heeft de voetbalclub Val Aan geen jeugdelftal meer en moet de enige winkel in het dorp net zoals de kerk binnenkort de deuren sluiten. Het dorpshuis is de enige voorziening die vermoedelijk wel open blijft.

Aan Omroep Brabant heeft wethouder Cor van Geel, van de gemeente Steenbergen, dan ook laten weten dat de bewoners met plannen moeten komen om het dorp leefbaar te houden. De meest voor de hand liggende optie lijkt meer seksen, om zo het geboortecijfer omhoog te krikken. Ondanks dat de wethouder weet dat het gebrek aan kinderen inderdaad het probleem is, vindt hij het te ver gaan om dorpsbewoners te verplichten om meer gemeenschap te hebben. “Dat is aan de koppels om te beslissen,” laat hij weten.