Top
  >  Algemeen   >  Een kind krijgen uit verkrachting is Gods wil


Hoe verschrikkelijk een verkrachting ook is, als je hierdoor een kind krijgt dan wil God dat. Deze woorden zei de Republikeinse kandidaat Richard Mourdock voor de Amerikaanse Senaat tijdens een debat.

Richard Mourdock wist zijn partijgenoten flink te shockeren met zijn mening over zwangerschap na verkrachting. “Ook al begint het leven door iets verschrikkelijks als een verkrachting, het is wat God voor ogen heeft,” zei hij. Daarnaast liet hij ook weten dat een vrouw alleen abortus mag plegen als haar eigen leven in gevaar is.

Achteraf zegt Richard Mourdock dat hij nooit heeft willen zeggen dat God verkrachtingen wil. Toch heeft de presidentskandidaat Mitt Romney meteen afstand genomen van de uitlatingen van zijn partijgenoot. Dat het niet helemaal goed gaat in de partij met uitspraken over vrouwen is wel duidelijk. Onlangs liet een andere partijgenoot Todd Akin uit Missouri weten dat vrouwen na verkrachting dankzij een bepaald mechanisme bijna nooit zwanger worden, ook dat is de wil van God.