Top
  >  Eten & Drinken   >  Eerste pepernotenwinkel van Nederland opent in Amsterdam

pepernotenwinkel van Nederland Amsterdam
Na alle ophef over Piet is er nu ook positief nieuws rondom Sinterklaas te melden. In Amsterdam wordt vandaag de eerste pepernotenwinkel van Nederland geopend.

De grootste pepernotenfabriek ter wereld opent woensdag de deuren van een heuse pepernotenwinkel aan de Amsterdamse Van Woustraat. In de speciaalzaak kun je kiezen uit meer dan 35 soorten van de traditionele lekkernij. Naast de bekende varianten liggen er ook oer-pepernoten met kaneel, steranijs, gember, staartpeper en nootmuskaat in de schappen. Verder zijn er gouden pepernoten en allerlei soorten chocolade kruidnoten met smaken als stroopwafel, yoghurt, sinaasappel, truffel en cappuccino. Het pepernotenassortiment wordt aangevuld met andere producten zoals speculaas en taaitaai.

De pepernotenwinkel is het hele jaar door geopend. Volgens een woordvoerder, van Van Delft Biscuits de producent van de pepernoten, is het een traditionele en ambachtelijke zaak geworden. “Zwarte Piet en Sinterklaas zullen ook allebei aanwezig zijn in de winkel. Zij horen bij het traditionele feest. Dit is, ondanks de huidige discussie, een juist moment om de winkel te openen. Mensen houden van kruid en -pepernoten”, laat hij weten.

Pepernotenwinkel Amsterdam
De Winkel van de Pepernotenfabriek
Van Woustraat 101
1074 AG Amsterdam