Top
  >  Eten & Drinken   >  Eten op deze plekken maakt dik


Eten in je auto of achter je bureau lijkt vaak handig, maar erg slim is het niet. Want eten op deze plekken maakt dik!

In principe kun je op elke plek eten. Toch is de eettafel de plek waar je het beste kunt eten, vandaar ook die naam. Helaas is dit niet altijd mogelijk, waardoor er ook op andere plaatsen gegeten wordt. Op de plekken hieronder kun je beter zo min mogelijk eten, want dit maakt je namelijk onnodig dik.

In bed

Een ontbijtje op bed klinkt heel romantisch, maar ondertussen word je er wel dikker van dan van een ontbijtje aan tafel. Zonder dat je het echt door hebt, eet je meer en daarnaast wordt je slaapomgeving er minder hygiënisch door. Door genoeg te eten tijdens het avondeten, zorg je er voor dat je ’s avonds in bed geen trek meer hebt in een snack.

De auto

Onderweg in de auto eten bespaart tijd, maar het scheelt een hoop calorieën. Je hebt sneller de neiging om erg gulzig te eten omdat je liever je handen aan het stuur houdt. Natuurlijk moet je ook nog je aandacht op de weg richten, waardoor je vaak niet eens door hebt dat je nog aan het eten bent maar het eten meer automatisch naar je mond brengt. Als je echt geen tijd hebt om thuis te eten, kies dan voor een gezonde maaltijd in plaats van een calorierijke maaltijd.

Achter je bureau

Je bureau is ook zo’n plek waar je beter niet kunt eten, ook al bespaart dit net als onderweg eten een heleboel tijd. Sommige mensen met een kantoorbaan blijven tussen de middag gewoon doorwerken en eten achter hun bureau. Dit is ongezonder omdat je meer eet en omdat je hersenen bezig zijn met andere dingen ze niet laten weten dat je vol zit waardoor je nog meer gaat eten. Het is daarom erg verstandig tussen de middag zeker een kwartiertje pauze te nemen om te lunchen. Zo krijg je meteen een beetje lichaamsbeweging wat ook weer goed voor je is.

De keuken

De keuken is waarschijnlijk de meest foute plek om te eten, juist omdat er zoveel eten in de buurt is. Je wilt alles proeven en hebt niet door dat je eigenlijk een heleboel calorieen binnenkrijgt. Even een hapje van dit, een hapje van dat, een hapje van zus en een hapje van zo. Haal om dit te voorkomen een beetje eten uit de keuken en eet dit in de woon- of eetkamer op, zodat je niet in de verleiding komt steeds meer te pakken.

Bij de televisie

In principe maakt het niet uit of je voor de televisie eet, maar vaak vergeet je op je calorieen te letten wanneer je dat doet en dan maakt het wel uit. Door de reclames die voorbij komen, krijg je steeds meer trek in eten en wil je waarschijnlijk in sneltreinvaart richting de keuken. Kies bij het kijken naar de televisie voor een gezonde snack, zoals een bakje yoghurt, fruit of groente.