Top
  >  Lifestyle   >  Film: De gelukkige huisvrouw


De film De gelukkige huisvrouw is een verfilming van het gelijknamige bestsellerboek van Heleen van Royen. Carice van Houten speelt de in film de rol van de gelukkige huisvrouw Lea.

De gelukkige huisvrouw vertelt het verhaal van Lea Meyer, een mooie, jonge en rijke vrouw. Ze is gelukkig getrouwd met haar man Harry, die dol op haar is en bakken met geld verdiend. Maar hun perfecte leventje verandert wanneer Harry een kind wil. Het verwekken van het kind is absoluut geen probleem, want het tweetal is dol op seks, maar bevalling is een ware nachtmerrie.

De bevalling van Junior was een regelrechte hel voor Lea en hoewel de baby kerngezond is lukt het haar niet om van hem te houden en dat terwijl haar man in de wolken is. Lea’s optimistische karakter en gevoel voor humor verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ze krijgt waanvoorstellingen en raakt vervolgens in een psychose en wordt verplicht opgenomen.

Lea, die ondertussen altijd een zwemband bij zich heeft, moet in eerste instantie niets hebben van de therapie en de psychiater en voelt zich beter dan de gekken (de andere patiënten) om haar heen. Maar langzamerhand ontdekt ze wat haar psychose heeft veroorzaakt en dat de andere patiënten ook mensen zijn met hele herkenbare angsten.

De gelukkige huisvrouw draait sinds gisteren in de bioscoop.

Trailer van de gelukkige huisvrouw