Top
  >  Lifestyle   >  Film: Kom niet aan mijn kinderen


De film Kom niet aan mijn kinderen is gebaseerd op het waargebeurde verhaal en boek van Janneke Schoonhoven. Janneke vocht jarenlang om haar kinderen, die door her Syrische ex-man waren ontvoerd, terug te krijgen.

Kom niet aan mijn kinderen vertelt het verhaal van de Nederlandse moeder Hanna, gespeeld door Karina Smulders. Hanna’s ex-man Nizar (Huseyin Cahit Ölmez) neemt hun 2 kinderen mee neer Disneyland Parijs. Maar de 3 komen daar nooit aan, want Nizar neemt zijn kinderen mee naar Damascus, de hoofdstad van zijn geboorteland Syrië.

Dit is het begin van de uiteindelijk 2 jaar durende strijd die Hanna aangaat om haar kinderen weer mee terug te krijgen. Zo kunnen de Nederlandse autoriteiten niets voor haar doen, omdat Syrië geen verdragsland is. Daarnaast gebruikt haar ex-man de kinderen ook nog eens als machtsmiddel om haar terug te krijgen. Als het opsporingsbureau ook niets meer voor haar kan doen, besluit ze om haar kinderen aan te sporen naar de Nederlandse ambassade in Damascus te vluchten.

Kom niet aan mijn kinderen is gebaseerd om het waargebeurde verhaal van Janneke Schoonhoven. Janneke kreeg landelijk bekendheid toen zij vele tv-programma’s om hulp vroeg tijdens de ontvoering van haar kinderen.

Kom niet aan mijn kinderen is nu in de bioscoop te zien.

Trailer Kom niet aan mijn kinderen