Top
  >  Wonen & Interieur   >  Finetune jouw woning door aandacht te hebben voor deze details

Wil je de inrichting van jouw woning helemaal af maken? Of denk je dat je klaar bent met de inrichting van je huis? Maar heb je toch nog niet helemaal het gevoel dat het af is? Dan heeft jouw interieur nog wat kleine details nodig die zorgen voor het wow-effect. De kleine dingen kunnen het vaak maken wat betreft je interieur. Toch kan dit lastiger zijn dan gedacht en is het soms moeilijk om te beginnen. Wil je je interieur helemaal afmaken en finetunen? Lees dan snel verder voor een aantal handige tips.

Strakke raambekleding

De raambekleding van je woning is erg belangrijk. Het bepaald namelijk de lichtinval in je interieur en dus uiteindelijk hoe jouw inrichting tot zijn recht komt. Hierin heb je veel verschillende opties. Je kunt denken aan gordijnen, jaloezieën of rolgordijnen. Gordijnen zorgen vaak voor een sfeervolle lichtinval. Bovendien kun je kiezen voor verduisterende gordijnen, waardoor er helemaal geen licht doorheen schijnt. Je kunt ook kiezen voor zonwerende gordijnen, hierdoor blijft het bijvoorbeeld koeler met de warme dagen in je woonkamer of slaapkamer. Houten jaloezieën zorgen vaak voor een strakke en elegante uitstraling. Ook hiermee kun je de lichtinval zelf bepalen en dus de sfeer in bijvoorbeeld jouw woonkamer. 

Perfecte deuren

Daarnaast is het ook belangrijk dat de deuren goed zijn afgewerkt. Zorg er dan ook voor dat de deuren mooi geschilderd zijn en strak in de lak zitten. Kies daarnaast voor mooie deurklinken, zoals een Piet Boon deurbeslag, een exclusief deurbeslag van één van de meest bekende interieurontwerpers van Nederland. De deuren zijn bovendien erg belangrijk. Je komt al door een deur je woning binnen en dit geeft dan ook direct een eerste indruk is, zorg dan ook dat deze goed is. Tegenwoordig is het in om een deurklink zwart te maken of een nieuwe zwarte deurklink aan te schaffen. Deze zwarte details kun je dan weer terug laten komen in andere elementen in je interieur, denk bijvoorbeeld aan een zwarte kraan. 

Luxe kranen

Het is natuurlijk belangrijk dat een kraan het doet, maar het is ook fijn als de kraan er stijlvol uitziet. Een kraan kan de uitstraling van je keuken veranderen en bovendien gebruik je de kraan ook vaak, waardoor je de kraan ook vaak ziet. Denk bijvoorbeeld aan een luxe matzwarte kraan die zorgt voor contrast met de rest van de keuken. 

Kortom, je kunt je interieur finetunen door middel van details. Hierbij is het belangrijk om elementen die je vaak ziet of gebruikt te veranderen met een luxe, stoer of juist opvallend item.