Top
  >  Lifestyle   >  Fitness trainer komt 32 kilo aan om zijn klanten te begrijpen


Een Amerikaanse fitnesstrainer, Drew Manning, is in een half jaar tijd bijna 32 kilo aangekomen. Dit deed hij om zich te verplaatsen in zijn cliënten met overgewicht.

Manning heeft dit gedaan om te bevatten wat zwaarlijvige mensen allemaal moeten doorstaan. Vroeger was hij nogal bevooroordeeld en dacht hij dat dikke mensen lui waren. Je wilt gezond zijn, of niet, dacht Manning. Met deze instelling kon de fitnesstrainer zijn cliënten niet goed helpen en daarom besloot hij een bijzonder experiment uit te gaan voeren.

Om zijn cliënten volledig te kunnen begrijpen en helpen, heeft hij zichzelf letterlijk verplaatst in iemand met overgewicht. Hij ging niet meer naar de sportschool, at veel junkfood en dronk liters frisdrank. Drew kwam 32 kilo aan en werd vooral geconfronteerd met de emotionele problemen die komen kijken bij overgewicht. Hij vond zichzelf dik en lelijk en hij was onzeker, vertelde hij aan CNN.

Afslanken als Drew

De gespierde trainer heeft er 26 weken over gedaan om zijn wasboord te laten verdwijnen en 32 kilo aan te komen. Hij heeft de kilo’s er ook weer in een half jaar af gekregen. Drew heeft tijdens zijn experiment een blog op zijn website bijgehouden, waarop je het hele proces kunt lezen. Daarnaast heeft de fitnesstrainer ook nog het boek Fit2fat2fit geschreven. Hierin staan onder andere zijn ervaringen over het experiment, oefeningen, maaltijdplannen en recepten.