Top
  >  Relatie   >  Foute redenen om een relatie te hebben

Foute redenen om een relatie te hebben
Wanneer je denkt aan de redenen waarom je een relatie hebt met je partner, zullen deze waarschijnlijk allemaal voortkomen uit liefde. Toch zijn er verschillende vrouwen die zich schuldig maken aan foute redenen om een relatie te hebben, waarbij het woord liefde ver te zoeken is.

Liefde is eigenlijk het sleutelwoord tot iedere goede relatie en wanneer een relatie hieruit voort bloeit, kan deze jaren standhouden. Toch zijn er genoeg mensen die met foute redenen een relatie aangaan of aanhouden. Om je een indruk te geven van wat voor foute redenen dat kunnen zijn, staan hieronder een aantal voorbeelden.

Je bent bang om alleen te zijn

Veel vrouwen zijn bang om alleen te zijn en haasten zich daarom al snel in een relatie. Deze wanhoop om een relatie te hebben, is natuurlijk nergens goed voor. Een man zal je leven niet completer kunnen maken, dit is iets wat je toch echt zelf moet doen. Daar komt nog bij dat wanneer je een relatie hebt met iemand die je eigenlijk niet eens zo geweldig vindt, de kans groot is dat jij je op den duur alleen maar eenzamer gaat voelen.

Je doet het voor zijn geld

Een van de grootste clichés en misschien wel meest foute reden waarom sommige vrouwen een relatie aangaan, is voor het geld. Deze types, ofwel gold diggers genoemd, hebben vaak een tekort aan eigenwaarde en vinden het niet erg om zichzelf als het ware op te offeren, in ruil voor dure spullen en een hoge status. Elke vrouw met ook maar een beetje zelfrespect, zou moeten weten dat dit een oneigenlijke reden is voor het hebben van een relatie.

Je hoort er anders niet bij

Het klinkt enorm kinderachtig, maar toch zijn er genoeg mensen die een relatie hebben, omdat zij het gevoel hebben er anders niet bij te horen. Vaak bestaat de vriendengroep van de persoon in kwestie uit gelukkige en verliefde koppels. Hierdoor wordt de illusie gewekt dat hij of zij een relatie hoort te hebben, terwijl dit uiteraard onzin is. Soms gebeurt hetzelfde wanneer de familie druk lijkt uit te oefenen, door het telkens stellen van een vraag als “Heb je nou nog geen vriend?”. Het bezwijken onder die druk is niet ongewoon en het vergt een sterke persoonlijkheid om er niet aan toe te geven.

Je hebt hem puur voor de show

Goede looks zijn wellicht belangrijk, maar puur met een man nemen voor de show is natuurlijk niet hoe het hoort. Je moet namelijk evenzeer een zinnig gesprek met iemand kunnen voeren. Dit kan uiteraard alleen als jullie gemeenschappelijke interesses hebben en het goed met elkaar kunnen vinden. Vaak is het ook fijn als de persoon waarmee je een relatie aangaat, een beetje van hetzelfde denkniveau is. Kortom, dump die goeduitziende vent zonder herseninhoud en ga op zoek naar een man met zowel beauty als brains.

Je ziet hem als een uitdaging

Sommige vrouwen beginnen een relatie met een man, omdat ze hem zien als een uitdaging. Vaak is de man waar het omgaat een soort probleemgeval, die je emotioneel moeilijk kunt bereiken. De gedachte dat zij misschien wel tot hem door kan dringen, is voor een vrouw vaak een sterke motivatie om toch met het type onbereikbare man in zee te gaan. Het zou immers een grote overwinning zijn, als hij zijn hart uiteindelijk toch naar haar opent. Dit is echter vaak te mooi om waar te zijn en daar komt bij, dat je een relatie hoort te beginnen uit liefde en niet omdat diegene goed geschikt is voor een psychologisch project.

Je biologische klok begint te tikken

Vooral wanneer vrouwen op latere leeftijd nog single zijn, hebben ze het gevoel dat ze snel op zoek moeten naar een partner. Naar hun idee is het de hoogste tijd om te settelen, mede omdat de biologische klok begint te tikken. Natuurlijk is dit op zich heel begrijpelijk, want een eventuele kinderwens kan door het single zijn op late leeftijd in gevaar worden gebracht. Toch moet jij jezelf afvragen of dit een goede reden is, om maar genoegen te nemen met iemand die er wel mee door kan. Iedereen verdiend immers een geweldige relatie en daarvoor moet je wel een persoon hebben die dit voor jou ook echt waar kan maken.

Foto via Pinterest