Top
  >  Wonen & Interieur   >  Geef de woonkamer met simpele aanpassingen een nieuwe look 

Raak je uitgekeken op het huidige interieur in de woonkamer? Kies met een aantal kleine aanpassingen voor vernieuwing. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van je bestaande tv meubel voor een nieuw model; geef je de voorkeur aan een model op pootjes, of hang je het meubelstuk op aan de wand? Een zwevend televisiemeubel past goed bij zowel een modern, als bijvoorbeeld industrieel interieur. Niet alleen het vervangen van het tv meubel helpt je een woonkamer een frisse uitstraling te geven. Denk ook aan de mogelijkheid om hier kleur aan toe te voegen met een fraai tapijt of bijvoorbeeld enkele grote kamerplanten. In dit artikel lees je er meer over. 

Stijlvol en duurzaam houten tv meubel 

Het tv meubel of dressoir tegen de wand in de woonkamer, heeft een relatief grote impact op de uitstraling van deze ruimte. Hetzelfde geldt voor de bank en bijvoorbeeld een losse fauteuil. Het vervangen van dergelijke grotere meubelstukken doet veel met de sfeer in de woonkamer. Kies voor een nieuw houten tv meubel zwevend aan de wand, passend bij de laatste trends op het gebied van interieur. Een houten tv meubel biedt het voordeel dat deze lang mooi blijft. Bij kleine beschadigingen zou je het meubelstuk kunnen schuren, om het vervolgens opnieuw te lakken. Daarbij past het hout goed bij het gegeven, dat huishoudens steeds vaker voor natuurlijke materialen in hun interieur kiezen. 

Voeg kleur toe met een grote kamerplant

Ben jij al bekend met het botanische interieur? Steeds vaker wordt voor elementen uit zo’n botanisch ingerichte woonkamer gekozen. Denk hierbij aan het gebruik van een donkergroene kleur verf of behang op de wand. Je kunt het behang van een patroon met palmbomen of bijvoorbeeld losse bladeren voorzien. Daarnaast doet het gebruik van enkele grote kamerplanten veel met de uitstraling van een ruimte. Ze geven de ruimte kleur en voegen sfeer toe! Niet onbelangrijk: de kamerplanten helpen je de lucht in huis schoon en zuurstofrijk te houden. Nu we vaker vanuit huis werken is dit steeds belangrijker. 

Nieuwe accessoires toevoegen aan je interieur 

Minder ingrijpend dan het vervangen van een tv meubel of bank is het gebruik van enkele nieuwe accessoires in de woonkamer. Neem bijvoorbeeld twee of drie spiegels, welke je aan de muur monteert. De spiegels laten je door de ruimte heen kijken. Een ruimte oogt op deze manier groter. Daarbij geeft het de ruimte een speelse tint.