Top
  >  Wonen & Interieur   >  Geef je inrichting een makeover

Nu de zomer is begonnen, is het fijn als je huis en inrichting ook weer fris en fruitig is. Daarom is het een goed idee om je inrichting een makeover te geven. Vaak wordt gedacht dat je hiervoor je gehele inrichting moet veranderen, maar het tegendeel is waar. Door de kleine details aan te passen, kun je al een geheel andere inrichting creëren. In dit artikel vertellen we je hoe je dit doet. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder. 

Verander je kussens

Ten eerste geven kussens op bijvoorbeeld je bank of stoelen een erg gezellige sfeer. Het nodigt je uit om lekker neer te ploffen op de bank en geeft een huiselijk gevoel. In de winter zul je andere kussens op je bank willen, dan in de zomer. In de zomer is het leuk om kussens in lichte tinten of kleurrijke kussens op de bank te hebben. Wanneer je dus vaker je kussens wilt veranderen, is het verstandig om een kwalitatief binnenkussen aan te schaffen. Hierdoor heb je de basis van je kussen en kun je telkens de kussenhoes veranderen, wanneer je toe bent aan een makeover van je inrichting. De binnenkussens en kussenhoezen zijn er in verschillende soorten en maten, waardoor je telkens kunt variëren. Dit kun je natuurlijk ook toepassen op je tuinkussens, waardoor je ook buiten telkens een andere look kunt creëren. 

Laat kleur terugkomen in je inrichting

De kleuren die je voor je kussens hebt gekozen, kun je dan ook weer terug laten komen in andere details van je inrichting. Hierdoor creëer je een geheel in je inrichting wat rust uitstraalt. Kies je bijvoorbeeld voor roze kussens op de bank? Laat de kleur roze dan ook in andere elementen in je inrichting terug komen. Ook hierbij is het belangrijk om dit te doen in accessoires die je weer makkelijk kunt aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan leuke kaarsen op tafel of een ander accessoire zoals een ornament. Een lamp in een bepaalde kleur kan ook de gehele sfeer in de ruimte veranderen. Bij een roze thema kun je dus kiezen voor een kleine roze tafellamp wat een erg leuk effect zal geven. 

Kortom, wanneer je je inrichting wilt veranderen is het belangrijk om dit in de details te doen. Hierbij zijn kussens erg belangrijk, aangezien ze een huiselijk gevoel creëren. Bovendien kun je kussens ook erg makkelijk veranderen, door enkel een nieuwe kussenhoes aan te schaffen. De kleuren van je kussens kun je dan weer in andere accessoires in je inrichting laten terugkomen.