Top
  >  Relatie   >  Gelukkig huwelijk maakt dik

Gelukkig-huwelijk-maakt-dik
Ben je pas getrouwd, houd dan de weegschaal maar goed in de gaten! Want een gelukkig huwelijk schijnt je dikker te maken.

Pas getrouwde stellen die gelukkig zijn worden vaker zwaarder in de jaren na hun bruiloft. Dit blijkt uit een studie van de Southern Methodist University in Dallas waarvoor 169 koppels, die voor het eerst getrouwd waren, werden geanalyseerd. 4 jaar lang moesten zij elk half jaar aangeven hoe gelukkig ze waren met hun relatie en of ze met het idee speelden om te scheiden. Daarnaast werd er ook gekeken naar hun lengte en gewicht.

Op basis van alle cijfers concludeerden de onderzoekers dat de gelukkig getouwde deelnemers meer aankwamen dan mensen die niet zo blij waren. De deelnemers die niet gelukkig waren in hun huwelijk overwogen vaker om er een punt achter te zetten en kwamen in de 4 jaar minder aan.

Oorzaak gewichtstoename

De onderzoekers vermoeden dat gelukkig getrouwde stellen dikker worden, omdat ze minder moeite doen om aantrekkelijk te blijven voor mogelijke andere partners en daarom minder op hun gewicht letten. Voor mensen die aan een scheiding denken, is het uiterlijk echter een stuk belangrijker. Dit omdat zij in de toekomst weer op zoek gaan naar een nieuwe geliefde.